10 év börtön és kitoloncolás vár a kutyakínzóra

10 év börtön és kitoloncolás vár a kutyakínzó illegális bevándorlóra

A lengyel férfi annyira brutálisan bántalmazta a kutyáját, hogy az orvosok kénytelenek voltak elaltatni az ebet. Egy amerikai bíróság 8-tól 10 évig terjedő börtönbüntetésre ítélt egy 37 éves lengyel férfit, miután bűnösnek találták állatkínzás vádjában – jelentette a Fox NewsRadoslaw Czerkawskit, aki illegálisan tartózkodik az Egyesült Államokban, szabadulása után azonnal haza is toloncolják szülőhazájába.

10 év börtön és kitoloncolás vár a kutyakínzóra

A férfi egyéves kutyáját még 2013-ban találták meg egy parkban, szörnyű állapotban. A Puppy Doe néven ismertté vált ebnek törések voltak a koponyáján, sérült volt a gerince, és a válla, a jobb szemén késszúrás nyomait találták, és ketté volt válva a nyelve.

Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az állatorvosok már nem tudták megmenteni az életét, és egy hónappal később kénytelenek voltak elaltatni. Az Animal Rescue League of Boston nevű állatvédelmi szervezet elmondása szerint ez volt az egyik legszörnyűbb állatkínzásos eset, amivel valaha találkoztak.

10 év börtön és kitoloncolás vár a kutyakínzóra

Czerkawski ügyvédje elismerte, hogy az eb védencéjé volt, de azzal érvelt, hogy a kutya elszökött otthonról, és valaki más volt az, aki megkínozta. Az esküdtek azonban ezt nem fogadták el, és két nap után bűnösnek mondták ki az állatkínzás vádjában. A tárgyalóteremben többen örömkönnyeket ejtettek, amikor a férfit az ítélethozatal után elvezették.

A férfi jelenleg börtönbüntetését tölti lopás miatt: 130 ezer dollárt lopott el egy idős hölgytől. Miután letöltötte a most rá kirótt büntetést, az amerikai hatóságok haza fogják toloncolni Lengyelországba – közölték a helyi bevándorlásügyi hatóság tisztségviselői.

Az ügyében döntő bíróság a börtönbüntetés mellett eltiltotta a férfit attól, hogy állatokat tartson, vagy állatokkal lépjen kapcsolatba. Még azt is megtiltották neki, hogy állatmenhelyeken önkénteskedjen. Azt nem tudni, hogy ezt a lengyel hatóságok is be fogják-e tartatni vele.

Mi a véleményed?