10 meglepő és titkos mód, amivel a kutyád azt mondja neked: Szeretlek!

Ha van kutyád, bizonyára fantáziáltál már arról, hogy Doctor Dolittle bőrébe bújhass, hogy pontosan tud, hogyan érez irántad kedvenced. Íme egy kis segítség!

1. 60 másodpercig szemez veled
Brian Hare, a jól ismert kutya szakértő szerint, ha a kutya a szemedbe néz, az azt jelzi, hogy „átölel” téged.

Amikor a kutyád réd néz, miközben játszotok, vagy dédelgeted, oxitocin szabadul fel benne. Ez ugyanaz a hormon, mint ami a kismamákat köti össze olyan szorosan a gyermekükkel.

Ha hosszú másodpercekig, gyakran akár egy percig is „szemez” veled, az mindenképpen az önzetlen szeretet jele.

01

2. Veled ásítozik
Mondják, hogy az ásítozás ragályos. Na, de nem csak az emberekre igaz ez. Egy új tanulmány szerint, ha az emberek egymás után ásítoznak, az egy szimpátiát fejez ki. Ugyanez a szimpátia és szeretet érhető tetten, ha a kutyád ismétli meg a te ásításodat.

02

3. Neked adja a kedvenc játékát
Az, ha hozzád viszi a kedvenc játékát, ne csak azt jelentheti, hogy játszani akar. (Bár, a játék is a szeretet jele.) Azt is jelentheti, hogy gondol rád, hogy azt kínálja neked, ami a legkedvesebb a számára. Hát mi más ez, mint a legnagyobb fokú önzetlenség?

stick-dog_2603828b

4. Élvezi a szeretetedet
Szereted a kutyádat? Gregory Berns szerint a kutyák valóban veleszületett érékükkel érzékelik, hogy szereted vagy sem őket. Ha igazán szereted, ugyenezt kapod vissza cserébe.

04

5. Szinte megőrül, amikor visszatér
Ha visszatéréskor a kutyád a farkát csóválja, kedvenc játékát eléd hozza és ugrabugrál, mint egy őrült kenguru, egész biztos, hogy szeret téged.

05

6. Nyugodt, amikor elmész otthonról
Néhányan úgy gondolják, hogy ha egy kutya pánikba esik, amikor a gazdi elmegy otthonról, az annak a jele, hogy szeretik őket. Ez nem feltétlenül igaz Gregory Berns szerint. Ha a kutya pánikba esik, mert gazdija elhagyja, az inkább a szorongás jele.


Ha azonban a kutya befekszik a helyére, amikor elmész, az azt jelzi, hogy nyugodt, szeret és bízik benned. Tudja, hogy vissza fogsz térni.

06

7. A szobádban alszik
Egy másik módja annak, hogy kitaláljuk, mennyre szeret a kutyánk, ha megfigyeljük, hol szeret aludni.

07

8. Rád fekszik, és kedveskedik étkezés után
Gregory Berns Ahogyan a kutyák szeretnek minket című könyvében leírja, hogyha a kutyád hozzád bújuk evés után, az egy erős jele a szeretete kimutatásának.

08

9. Neked dől, rád ül
Az emberekhez hasonlóan a kutyák is biztonsága vágynak.  Előfordul, hogy azért ér hozzád, „bújik beléd”, mert fél, és szeretné, hogy megvédd valamitől, de ugyanezt teszi, ha a szeretetét akarja kinyilvánítani feléd.

09

10. Ide-oda mozgatja a szemöldökét
Egy nemrégiben készült japán tanulmány szerint a kutyák felhúzzák a szemöldöküket (különösen a baloldalit), ha szeretnek valakit. Idegenek esetében sokkal kevesebb az arcmozgásuk.

Ugyanezt jelenti a fülük mozgatása is – tehát nemcsak akkor teszik ezt, ha kíváncsiak, vagy nem értenek valamit, hanem akkor is, ha a szeretetükről akarnak biztosítani téged.

10

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk