11 fenséges kutyafajta, amelyek egy vagyonba kerülnek!

Számos tényező lehet, hogy egyes kutyák rendkívül költségesek. Ezek közé tartozik a fajta ritkasága, az általa megszerzett díjak és címek száma, az egészségi állapota és megjelenése.

Nehéz megmondani, melyik a legdrágább kutyafajta a világon, de jó ötletet kaphat a következő listából. Az árak a körülbelüli összeget mutatják.

1. Bichon frisé

11 fenséges kutyafajta1

A bichonok a történelmi idők során jelentek meg Európában, már a Római Birodalomban ismerték fajtáikat, ahol szintén ölebként tartották őket. Elmondható, hogy több évszázada már nagy népszerűségnek örvendenek, különösen Olaszországban és Franciaországban, ahol szinte az arisztokráciát jelző státusszimbólumként tekintenek rájuk.

Ára: 300.000 Ft

2. Szibériai husky

11 fenséges kutyafajta2

A szibériai huskyk történelme a legtöbb kutyafajtáéhoz hasonlóan több ezer évre nyúlik vissza, azonban a többi fajtától eltérően szinte semmilyen írott vagy más tárgyi emlék nem maradt fent róluk, egészen az 1800-as évekig. A szibériai husky a munkakutyák (szánhúzás, teherhordás, vadászat) közé tartozik, közepes méretű, Kelet-Szibériából származik. Onnan elterjedt Alaszkában és Kanadában is.

Ára: 320.000 Ft

3. Bearded collie

11 fenséges kutyafajta3

A bearded collie (szakállas collie), becenevén „bierdie”, skót eredetű kutyafajta. Skóciában már a 16. században ismerték, önálló fajtaként mégis csak 1944-ben jegyezték be. Bár eredetileg pásztorkutya volt, ma már főként családi kedvencként tartják.

Ára: 320.000 Ft

4. Perzsa agár

11 fenséges kutyafajta4

A perzsa agár vagy szaluki (Canis familiaris grajus) az egyik legősibb kutyafajta. Az egyiptomi falfestmények vadászkutyáira igen hasonlító szaluki a nomád beduin törzsek tradicionális agara. Szívós, erős, igénytelen, kitartó, ugyanakkor gyors kutya. Értelmes, megbízható, nem túlságosan kedveskedő.

Ára: 240.000 – 750.000 Ft

5. Akita

11 fenséges kutyafajta5

Az akita inu a legismertebb a japán spiccfajták közül, de a nemzetközi porondon csupán a közelmúltban jelent meg. Az Egyesült Királyságban és Amerikában az elmúlt években mutatták be kiállításon, s a japánok mindent megtesznek, hogy javítsák fajtatiszta állományukat. 1999 óta megkülönböztetik az akita inu és a nagy japán kutya néven elfogadott amerikai akitának is nevezett fajtát. Az amerikai akita nagyobb, vaskosabb fajta, sötétebb fejjel.

Ára: 300.000 – 1.000.000 Ft

6. Törpespicc

11 fenséges kutyafajta6

A törpespicc tér el leginkább a többi spicc nagyságváltozattól. Egy pomerániai nem egy kicsire nőtt kis spicc. A törpespicc koponyája kissé kerekebb, mint a kisspitzé, jellegzetessége a “teddybear” arc. A Balti-tenger melléki német tartományban, Pomerániában alakult ki az olyan északi spiccekből, minta a szamojéd. Kezdetben átlagos külsejű volt, fehér színe és nagyobb termete különböztette meg a mai utódaitól. Nem volt különösebben sem hobbiállat, sem pedig munkakutya.

Ára: 400.000 – 1.000.000 Ft

7. Thai ridgeback

11 fenséges kutyafajta7

Régi vadászkutyafajta minden vadászható vad, különösen vaddisznó kajtatására. Önállóan vadászó kutyák, amelyek ma már csak Thaiföld északkeleti részén találhatók meg tiszta formájukban. Az utóbbi években Thaiföld “nemzeti kutyájaként” kiállítási tenyésztők is foglalkoznak vele, és az egész világra exportálják.

Ára: 200.000 – 1.000.000 Ft

8. Affenpinscher

11 fenséges kutyafajta8

Az affenpinscher (Majompincs) az egyik legrégebbi, változatlan német kutyafajta. Eredetileg patkány-, ill. egérvadászatra tenyésztették. Korábbi megjelenése – Albrecht Dürer ábrázolásában – az általunk ismerthez teljesen hasonló kinézetet mutatott. Az affenpinscher korábban sokféle színben és mintátatban létezett, a világos sárgától a vöröses vagy szürkés árnyalaton keresztül egészen a kékesszürkéig és feketéig, részben fehér foltokkal.

Ára: 400.000 – 1.000.000 Ft

9. Fáraókutya

11 fenséges kutyafajta9


A fáraókutya játékos, értelmes és barátságos, viszonylag engedelmes és kedves természetű eb. Szorosan kötődik gazdájához és családjához, anélkül, hogy túl tolakodó lenne, s a lakásban általában igen nyugodtan viselkedik. Kiegyensúlyozott és jóindulatú, emellett eléggé éber és bátor is. Igen kitartó, és jól fejlett vadászösztöne van. Ez a kutya néha dominánsan viselkedik fajtársaival szemben.

Ára: 260.000 – 2.000.000 Ft

10. Kis oroszlánkutya

11 fenséges kutyafajta10

Kialakulása az 1500-as évekre tehető. Az európai arisztokrácia körében évszázadokon át igen kedvelt fajta volt. Goy Alba hercegét ábrázoló, az 1700-as évek végén készült festményén is találkozunk vele. Később népszerűsége rohamosan csökkent, 1960 táján a világ egyik legritkább fajtájaként tartották számon. Az utóbbi években – különösen az Egyesült Államokban – ismét népszerűbb ez az értelmes, jó természetű állat.

Ára: 600.000 – 2.000.000 Ft

11. Tibeti masztiff

11 fenséges kutyafajta11

Arisztotelész a tibeti masztiffot “kolosszális csontú, izmos, nehéz, nagy fejű és széles pofájú” kutyaként írja le, a középkorban Marco Polo úgy látta, hogy “…nagy, mint egy szamár, kiváló vadászatra, méghozzá a vad ökrökre (jakok)…” Azóta minden harci- és pásztorkutyafajta óriás, rettentő elődjeként szerepel a kutyás irodalomban. Ugyanakkor tipikus hegyi pásztorkutya, amely a lehető legjobban alkalmazkodott a zord éghajlathoz és környezethez, az állatokhoz, melyeket őriz, valamint az ellenségeihez, a ragadozó nagymacskákhoz és medvékhez.

Ára: 600.000 – 2.400.000 Ft

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk