40 éve ez a férfi naponta ültetett egy fát

40 éve ez a férfi naponta ültetett egy fát – az eredmény csodálatos

Majuli a legnagyobb folyami sziget Indiában, amelyet a globális felmelegedésnek köszönhetően a teljes eltűnés fenyeget. Egyszerűen csak belesüllyed majd a Brahmaputra-folyóba – legalábbis a tudósok ezt az előrejelzést adták az elkövetkezendő 20 évre nézve.

A Brahmaputra-folyó mentén épült összes város küszköd az elemekkel, főleg a monszunok ideje alatt, 1991 óta már 35 falut mosott el teljes mértékben a csapadék.

Az indiai hatóságok nem találtak még megoldást

A hatóságok és a környezetvédők már évtizedek óta próbálnak megoldást találni a problémára, de még nem jártak sikerrel.

40 éve ez a férfi naponta ültetett egy fát

Ezt elégelte meg egy 16 éves fiú még 1979-ben és úgy döntött, hogy kezébe veszi a dolgokat. Jadav Payeng saját misszióba kezdett.

Kitalálta, hogy az elkövetkezendő években minden egyes nap ültet egy fát, amit lelkesen gondozni, öntözni és nevelni fog. Jadav a mai napig fáradhatatlanul dolgozik a projektjén és a célja, hogy megmentse a szigetet.

40 éve ez a férfi naponta ültetett egy fát

A közel negyven év alatt úgy megváltoztatta a sziget ökoszisztémáját, hogy mára már nagyobb területet ültetett be fával, mint a Central Park. Ennek köszönhetően az erdőbe szép lassan kezdett visszatérni az élet.

Immár bengáli tigrisek, orrszarvúak és közel 100 elefántcsalád él a szigeten.

40 éve ez a férfi naponta ültetett egy fát3

Ha úgy gondolod, hogy egy fecske nem hozhat nyarat, akkor ajánljuk figyelmedbe az alábbi videót: szerintünk lélegzetelállító, ami az egykor kihalt szigettel történt!

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk