9 apró jel, amivel a kutyád elmondja, hogy szeret

Az emberek már a kezdetektől fogva próbálják megérteni a kutyák viselkedését, és hogy vajon mit gondolhatnak rólunk. Azt mindenki tudja, hogy mit jelent a heves farokcsóválás, vagy a nagyra nyílt szemek.

De vannak olyan kevésbé köztudott jelek, melyekkel azt igyekeznek kifejezni, hogy megbíznak bennünk és nagyon-nagyon szeretnek. Ha kíváncsi vagy mik ezek, akkor görgess lejjebb:

Ha csóválja a farkát

11 apró jel, amivel a kutyád elmondja, hogy szeret

A farokcsóválás az egyik legpozitívabb jel a kutyák felől, azonban olykor kissé bonyolultabb, mint ahogy azt gondolnánk. Ha egy kutyus csóválja a farkát, akkor nyitott velünk szemben és nem érzi magát kellemetlenül a társaságunkban.

Veled alszik

11 apró jel, amivel a kutyád elmondja, hogy szeret

Ha kedvenced szeret veled aludni, vagy legalábbis veled szeretne, akkor biztosra veheted, hogy hűséges hozzád is imád téged. A tanulmányok bebizonyították, hogy kedvenceink a ház legbiztonságosabb pontjában szeretik álomra hajtani a fejüket – így ha ez az ágyadban történik, akkor készpénznek veheted, hogy szeret téged.

Veled együtt ásít

11 apró jel, amivel a kutyád elmondja, hogy szeret

Ha a kutyád veled együtt szokott ásítani, az az erős kötődésnek a jele. A ragadós ásítás szorosan összefügg az empátiával, ezért némelyik kutató úgy véli, hogy ez a szeretet jele.

Odaviszi neked a játékait

11 apró jel, amivel a kutyád elmondja, hogy szeret

Köztudott tény kedvenceinkről, hogy meglehetősen önzőek (innen ered az irigy kutya kifejezés is), már ami a saját tárgyaikat illeti. Észrevetted már, hogy néha félrevonulnak a játékaikkal, vagy éppen elássák a kedvenc csontjukat? Ha ezek ellenére egy kutya odaviszi neked a játékait, az a szeretet összetéveszthetetlen jele.

Mélyen a szemedbe szokott nézni

11 apró jel, amivel a kutyád elmondja, hogy szeret

Ez az egyik legkézenfekvőbb jele annak, hogy a kutyád szeret téged. A mély szemkontaktus annak a jele, hogy a kutyus mély kapcsolatot alakított ki gazdájával. Ez a kommunikáció valószínűleg még a háziasítás idején ragadt a kutyákra, melynek következtében bennük és a gazdiban is növekszik a oxitocin, azaz a szeretethormon.

A Te kutyád mivel szokta kifejezni a szeretetét? Kérünk írd meg nekünk kommentben és ne felejtsd el megosztani a cikket barátaiddal, ismerőseiddel.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk