A farkast a jéghideg vízből mentették ki

Farkast mentettek ki a jéghideg vízből, de csak ezután derült ki az igazság

A farkasok az elmúlt években nagy figyelmet kaptak, mert egyre kevesebb példány van belőlük szerte a világon. Az elmúlt években radikálisan nőtt azoknak az orvvadászoknak a száma akik kifejezetten a farkasokra fókuszálnak. Sajnos ez ellen nehéz fellépni, több ország is összefogott már, hogy a farkasállományt próbálják növelni. Ennek köszönhetően a létszámuk lassú növekedésnek indult, de az orvvadászok sajnos továbbra is aktívak.

Nekik köszönhetően sokszor találnak meglőtt, sebesült állatokat az erdőben – akik ha nem kapnak időben segítséget, elpusztulnak. Olaszország Camugnano területén történt az alábbi eset, amikor is egy délután szürkeségben egy csapat kirándulni indult és egy furcsa dologra lettek figyelmesek.

A jéghideg vízben észrevettek egy mozdulatlan farkast

A farkast a jéghideg vízből mentették ki

A csoport azonnal hívta a közeli állatvédő egyesületet akik 15 perccel később ki is értek a helyszínre. Az állatot kihúzták a jeges vízből és észrevették, hogy nem ver a szíve. Elsősegélyben részesítették és megvizsgálták: egyértelműen látszott, hogy a szegény állat az orvvadászok áldozatául esett.

Ezután vették észre, hogy több tucat lövés nyoma látszott a farkas testén.

Szívmasszázst követően az állatot elszállították egy állatkórházba ahol azonnal kezelésbe vették. Szerencsére profi állatorvos keze alá került, aki eltávolította a rengeteg ólmot a testéből.

A farkast a jéghideg vízből mentették ki

A farkast két teljes hónapig kezelték a kórházban mire javulást mutatott. Ezután szép lassan fejlődésnek indult és 5 kilót hízott. Az orvosok visszaengedték őt a természetes élőhelyére, ahol remélhetőleg nem találkozik több orvvadásszal.

Nagyon jó olyan esetről hallani, ahol megtudjuk milyen sok állatszerető ember van, akik egy másodpercig sem haboznak ha állatmentésről van szó.

Mi a véleményed?