A férfi élelmet és vizet hagyott a temetőben, de amit másnap felfedez, az szó nélkül hagyta

Elveszíteni egy szerettünket a legfájdalmasabb tapasztalat a világon, amit nem lehet könnyen feldolgozni. Ez viszont nem csak az emberekre vonatkozhat. Nagyon sokan úgy gondolják, hogy az állatoknak nincsenek érzéseik, csak ösztöneik.

Egy indonéziai macska bebizonyította, hogy aki így gondolja, az bizony nagyot tévedett. Az indonéziai 28 éves Keli Keningau Prayitno Jáva szigetén él és már elég sok mindent megtapasztalt az életében, de ilyen még nem fordult elő vele.

A férfi élelmet és vizet hagyott a temetőbenk

A férfi egy nap a temetőbe ment és észrevett ott egy nagyon különleges macskát, amely egy sírkő mellett húzta meg magát. Amikor legelőször látta, azt hitte hogy a macska kint él a temetőben. Az éhesnek látszó állatnak hagyott egy kis vizet és élelmet, majd folytatta az útját.

A férfi élelmet és vizet hagyott a temetőben

A következő napon azonban újra meglátta a cicát és észrevette, hogy szomorúan nyávog. A macska ugyan annál a sírkőnél volt mint az előző nap, távol az ételtől és a víztől. Keli úgy döntött, hogy gondjába veszi a macskát és készített neki egy másik adag ételt.

Ez alkalommal megpróbált egy kicsit közelebb menni hozzá és ekkor látszott rajta, hogy a macska nem úgy néz ki, mint aki eltévedt.

A férfi élelmet és vizet hagyott a temetőben

A következő nap is vitt neki élelmet és a macska ekkor már megengedte Kelinek, hogy megsimogassa. A férfi ekkor döntött úgy, hogy örökbe fogadja az állatot.

A férfi élelmet és vizet hagyott a temetőben

De Keli bármit is tett, egy dolog változatlan maradt: a macska minden nap kiment a sírhoz, mintha egy mágikus erő húzná őt oda. A férfi rá akart jönni, hogy miért van ez. Egy kis nyomozással megtudott valami hihetetlen dolgot: A macska gazdája egy éve halt meg és ide temették. A cica itt maradt a sírni és nem akar hazamenni, itt alszik és nyávog.

A férfi élelmet és vizet hagyott a temetőben

Minden bizonnyal csodálatos kapcsolata lehetett az előző gazdájával, ha még a halála után is hűséges hozzá. Csak találgatni lehet, hogy mit jelenthetett a macskának az előző gazdája. Keli még mindig gondoskodik róla és hagyja, hogy kedvence kellően meggyászolja az előző gazdit.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk