A férfi megmentett két oroszlánkölykök

A férfi megmentett két oroszlánkölykök, majd 7 év elteltével ismét találkozik velük

Amikor Kevin Richardsonnak lehetősége nyílt két vadon élő állatot megmentenie, tudta hogy nem habozhat: azonnal cselekednie kellett. Szerencsére nem riadt vissza és két oroszlán kölykök mentett meg a halál széléről. A két kis oroszlán ezután egy menhelyre került, ahol meg kellett tanulniuk az önálló életet. A menhelyre kerülésük előtt még túl fiatalak és gyámoltalanok voltak ahhoz, hogy saját magukról tudjanak gondoskodni.


Az volt a cél, hogy a kölykökből rátermett felnőtt oroszlán váljon, akik az emberek segítsége nélkül is megállnak a lábukon. Teltek, múltak az évek és a két oroszlán kölyökből felnőtt állat vált, hét évvel később pedig Kevin úgy érezte, hogy meg kell látogatnia őket. A férfi kissé idegesen nézett szembe a találkozással – vajon hogyan reagálnak majd, mikor meglátják? Rengeteg idő eltelt azóta, hogy velük volt. Nem lehetett abban biztos, hogy felismerik, vagy hogy barátságosan fognak hozzá közelíteni.

Kevin azonban nem félelemmel közeledett hozzájuk, hanem tétova nélkül odament a két felnőtt oroszlánhoz. Ahogy az állatok reagáltak, az valami elképesztő. Minden bizonnyal emlékeztek az egykori megmenőjükre és mindketten barátságosan viszonyultak hozzá. Ez is bizonyítja, hogy még a vadon élő állatok is képesek kötődni az emberhez, nem is akármilyen módon.

Mi a véleményed?