A menhelyen úgy döntöttek, hogy a két kutyát elaltatják. De ekkor egy nem várt idegen érdekezett!

Egy olyan menhelyen, ahol nagyon sok kutyát altatnak el, Félix és Oscar számára sem sok idő volt hátra. Mona Ahmed a menhelyen, az egyik kennelben két kutyát látott: Félixet, a kis csivava keveréket és Oscart, a nagyobb kutyát, akinek hiányzott az egyik mancsa. Félix teljesen bele volt bújva Oscarba, feje a másik kutyán pihent.

Amikor felnéztek Monara, tekintetükben nem csak kíváncsiság, de rengeteg melegség is volt. A nő azonnal készített róluk egy fotót és aztán többet is, hogy hátha ezzel segíteni tudja az örökbefogadásukat. De a kutyák nagyon idegesek lettek, mikor különválasztották őket. Kiderült, hogy a köztük lévő kapocs különösen erős.

A menhelyen úgy döntöttek, hogy a két kutyát elaltatják1

“Belesajdult a szívem, mikor láttam, hogy mennyire szeretik egymást. Azonnal elővettem a telefonomat és lefotóztam őket.” – mesélte Mona. Ám a gyomra azonnal görcsbe rándult, mikor megtudta, hogy a két kutyát éppen aznap akarják elaltatni. Mindkettőnek kennel köhögése volt, ami egy nagyon erősen fertőző betegség, ezért a menhely az elaltatásra váró kutyák listáján előre hozta Félixet és Oscart.

A menhelyen úgy döntöttek, hogy a két kutyát elaltatják2

Mona bepánikolt és azonnal megpróbált kifogásokat keresni, hogy megakadályozza az elaltatást. Több időt kért a menhelytől és szerencsére meghallgatásra talált a kérése: a menhely adott még egy napot a két kutyának.

Aztán még szerencsésebben alakultak a dolgok! Mona egyből egy állatmentéssel foglalkozó önkéntes szervezetet keresett fel és remélte, hogy amint megmutatja a kutyákról készült fotókat, segíteni fognak neki.

A menhelyen úgy döntöttek, hogy a két kutyát elaltatják3

Az önkéntesekben nem is kellett csalódnia! Elbűvölőnek találták, ahogy a két kutya kötődik egymáshoz, ezért elhozták őket a menhelyről és magukhoz vették.

“Mindketten most épülnek fel a kennel köhögésből, de végre boldogok élénkek és nagyon jó helyük van.”

Oscar pedig protézist is fog kapni hiányzó mancsa helyett!

A menhelyen úgy döntöttek, hogy a két kutyát elaltatják4

Az állatmentők szerint a két kutya készen áll az örökbefogadásra: “Ennek a csodás kutya párosnak hamarosan új otthont keresünk, hogy megkaphassák végre azt a törődést és szeretetet, amit annyira megérdemelnek!”

Ha Mona aznap éppen nem önkénteskedik a menhelyen, Félixnek és Oscarnak semmi esélye nem lett volna. “Annyira boldog vagyok” – írta a nő, miután a kutyákat sikerült kimenteni a menhelyről és már jó úton vannak afelé, hogy igazi otthonra leljenek. “Nem tudjátok elképzelni, mennyi zsebkendőt sírtam tele azon a napon, mikor sikerült őket megmenteni. De ezek örömkönnyek voltak!”

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk