A puma 20 évig egy szűk ketrecben élt

A puma 20 évig egy szűk ketrecben élt. Leírhatatlan a reakciója, amikor szabadon engedik!

Világszerte rengeteg állatot tartanak borzalmas körülmények között, fogságban. Még vadonélő állatokat is ketrecbe zárnak, csak hogy mutogathassák őket a turistáknak. Ez a szegény puma is láncra verve élte az életét egy szűk ketrecben. Egy perui cirkusz tulajdonába volt az állat, de ők már nem törődtek vele. A lánc olyan szoros volt a nyakán, hogy még a vastag szőrréteg ellenére is felsértette a bőrét. Az állat borzalmasan viselte a szabadság nélküli életet, így érthető módon nagyon lesoványodott. Az arcán látszik, hogy minden reményt elvesztett már és nagyon szomorú.


Az állatról szerencsére tudomást szereztek a helyi állatvédő egyesületek, ezért a rendőrséggel összefogva megmentették őt. Sajnos a természetes élőhelyére nem engedhették vissza, mert nem tudta volna magát életben tartani, ezért építettek neki egy tökéletes menedékhelyet. Az építészek megragadták a perui erdők jellegzetességeit, így a puma békességben és kicsit otthon érezve élheti tovább az életét.

Ez egy igazi újjászületés számára, végre nem kell egy szűk ketrecben lánccal a nyakán élnie. Olyan körülmények között élhet tovább, amit már nagyon megérdemelt az elmúlt 20 évben. Köszönjük azoknak a bátor embereknek, akik kiszabadították szegény állatot és megfelelő körülményeket biztosítottak neki!

Mi a véleményed?