A terhes nő nem értette, kutyája miért nem hagyja abba az ugatást. Nem is sejtette, hogy őt akarja megmenteni!

A kutyák hihetetlen élőlények. Számos olyan dologra képesek, amit az ember soha nem fog megérteni. Képesek az emberi testen belül burjánzó betegséget is kiszagolni, még a rákot is felfedezik. Elképesztő, hogy mennyi mindent tudnak megtenni az emberért.

Egy kutya csodálatos módon bizonyította gazdija iránti szeretetét. Varázslatos hatodik érzékét használva segített neki visszanyerni egészségét. Már szinte rögeszmésen követte a gazdáját, aki sehogyan sem tudta lecsillapítani a kutyát. Ki nem találnád, hogyan próbálta megmenteni gazdija életét!

A terhes nő nem értette, kutyája miért nem hagyja abba az ugatást1

Keola egy amerikai akita, aki Dél-Yorkshire-ben él gazdáival. Ricky és Alhanna Butler családtagként kezelik a kutyát, aki rájött, hogy a család hamarosan kisbabával fog bővülni. Keola nagyon izgatott volt, hogy gazdija várandós, de nem tudott úrrá lenni az érzésen, hogy valami nincs rendben.

Ahogy a terhesség haladt előre, a nő derékfájásra kezdett panaszkodni. Beszélt erről az orvosával is, aki azt mondta, ez természetes velejárója a terhességnek. Ennek tudatában Alhanna sem tulajdonított jelentőséget a dolognak, elfogadta, hogy az egyre növekvő babája miatt érzi a derékfájást.

A terhes nő nem értette, kutyája miért nem hagyja abba az ugatást2

Lehet, hogy az orvos Alhannat meg tudta győzni, de Keolat nem! A kutya kiszagolta, hogy gazdája testében valami nagyon nincs rendben. A nő észrevette, hogy kutyája viselkedése megváltozott, de a furcsaságokat nem tudta hova tenni.

“Mikor az orvos hazaküldött azzal, hogy nincs semmi baj, Keola leült mellém és csak bámult, de olyan kitartóan, hogy már megrémültem.” – meséli Alhanna. Posztoltam egy képet róla a Facebookra és azzal vicceltem, hogy a Hacsi, a leghűségesebb barát című fimben a kutya pont ugyanígy csinált. Erre a barátaim írták, hogy jobb, ha ezt komolyan veszem.”

A terhes nő nem értette, kutyája miért nem hagyja abba az ugatást3

Idővel a kutya egyre többet szaglászott. A gazdik rájöttek, hogy tényleg mondani akar valamit. “Senki sem tudta, hogy beteg voltam, csak Keola. Lökdösött az orrával és vonyított, fogalmam sem volt, miért kezdte el ezt csinálni. Ricky azt mondta, mikor elmentem dolgozni, mindig zavarodottan viselkedett, miközben eddig ezzel nem volt semmilyen problémája.”

A terhes nő nem értette, kutyája miért nem hagyja abba az ugatást4

Szerencsére Alhanna figyelt kutyája jelzéseire. Visszament a kórházba, ahol egyből beutalták az intenzív osztályra. Amit az orvosok találtak nála, sokkoló volt: Alhannát pillanatok választották el a haláltól!

A várandós nőnek kétszeres vesefertőzése volt, ez okozta a derékfájását is. Hogy a dolog még bonyolultabb legyen, Alhanna egy ritka fertőzésben szenvedett. A legutolsó pillanatban jutott el a kórházba, még tudtak rajta segíteni.

A terhes nő nem értette, kutyája miért nem hagyja abba az ugatást5

“Mivel sokáig kezeletlenül maradt, az orvosok azt mondták, ez a fertőzés az egyik legrosszabb, amit valaha láttak.” – írta Alhanna a Facebookon. Mindezek tetejébe egy antibiotikumnak ellenálló vírus volt jelen a szervezetébe, ami Angliában rajta kívül csak egyetlen embernél fordult elő.


A terhes nő nem értette, kutyája miért nem hagyja abba az ugatást6

Az orvosok azt mondták, ha nem megy be a kórházba, nagy valószínűséggel meghalt volna ő is és a babája is.

Keola lett a nap hőse! Ennek a kutyának az elképesztő hűsége segített a nőnek, hogy terhességét egészségesen kihordja. Keola személyében kapott egy igazi őrzőangyalt!

Alhanna egy egészséges kisfiúnak, Lincolnak adott életet. A baba és a kutya azóta a legjobb barátok.

A terhes nő nem értette, kutyája miért nem hagyja abba az ugatást7

Keola megmutatta, mennyi szeretet van a szívében és története szép példa arra, hogy egy kedvtelésből tartott állat képes annyira szeretni a tulajdonosát, hogy az életét is megmenti.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk