A veterán börtönbe vitte a szolgálati kutyáját, aki azonnal egy bentlakóhoz rohant!

Rengeteg veterán szenved poszttraumás stressz szindrómában a fizikai és mentális megterhelés következtében. A szolgálati vagy terápiás kutyák sokat segítenek nekik a regenerálódásban. Ezeket a kutyákat börtönökben képzik ki különböző programok során, hogy segítsenek a fogva tartottaknak és később a veterán katonáknak is.

A veterán börtönbe vitte a szolgálati kutyáját1

Paxot egy női büntetésvégrehajtó intézetben képezték ki és amikor készen állt, egy iraki veterán, Bill Campbell társa lett. Bill traumás agysérülést szenvedett a háborúban, így a mindennapi életben segítségre szorult. Pax óriási változást hozott az életébe.

A veterán börtönbe vitte a szolgálati kutyáját2

Bill visszalátogatott a börtönbe, ahol Paxot kiképezték, hogy a négylábú segítőtársa újra találkozhasson az ott lakó Laurival, egykori trénerével. Pax azonnal felismerte a helyszínt és pontosan tudta, hol jár. Amint meglátta régi kiképzőjét, azonnal elkezdett rohanni felé. Szem nem maradt szárazon!

A veterán börtönbe vitte a szolgálati kutyáját3

Bill is találkozhatott azzal az emberrel, aki kiképezte számára az életében legfőbb segítséget jelentő kutyát. A találkozáskor egyértelmű volt az is, hogy Pax milyen fontos volt Lauri életében.

“Az, hogy megkaptam Paxot és aztán elvitték tőlem, hogy valakin segítsen, életem legnagyobb ajándéka volt. Mikor találkoztunk, mintha visszakaptam volna a lelkem egy darabkáját” – mondta Lauri, Pax egykori trénere.
A videó minden szónál többet mond a találkozásukról:

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk