Szívszorító: alzheimeres gazdáját látogatja az idős otthonban az utcán talált kutya

Mindkettőjüknek kemény élete volt, sok mindenen mentek keresztül.

Cake-et, magyarul Tortát, a kutyát ismerheted meg, akit icipici korában talált a történetet mesélő fiatal lány, Michelle az út szélén. Első pillantásra azt hitte, valami rágcsálót lát.

alzheimeres gazdáját látogatja az idős otthonban az utcán talált kutya

Befogadta az állatot, akinek azonban számtalan viselkedészavara jelentkezett ezután, a szeparációs szorongástól a hiperaktivitásig. Michelle úgy döntött, minden áldozatot meghoz, hogy a kutyussal békés és kiegyensúlyozott élete lehessen neki és családjának: kutyapszichológust keresett, akinek segítségével hosszú, kőkemény küzdelem árán ugyan, de sikerült helyre hozni Cake magaviseletét.

alzheimeres gazdáját látogatja az idős otthonban az utcán talált kutya1

Ekkorra azonban a lány édesapján, aki több mint 20 évig a hadseregben szolgált, már elkezdték felfedezni a demencia jeleit.

Ő és felesége egy idősek otthonába költöztek, ezért is volt fontos, hogy Cake megtanulja a helyes viselkedést – máskülönben ugyanis nem látogathatná szeretett gazdáit.

alzheimeres gazdáját látogatja az idős otthonban az utcán talált kutya3

Így azonban rendszeresen járhat az őt oly nagyon imádó idős bácsihoz, akihez valósággal odarohan minden alkalommal, és lelkesen üdvözli őt. Cake-et még megismeri az úr, bár lány létére sokszor azt mondja neki: “jó fiú vagy”.

alzheimeres gazdáját látogatja az idős otthonban az utcán talált kutya2

“Michelle szerint a kutya azért jelent rengeteget apjának, mert őhozzá nem kell összefüggésekben beszélnie, ami már nehezére esik: sok szónak felejtette el a jelentését.”


A lányt annyira megmozgatták e történések, hogy kutyatréner és -viselkedéskutató lett. Mindenkinek, aki viselkedészavaros kutyával küzd, azt üzeni: ne adja fel és ne mondjon le az állatáról. “Az én elköteleződésem, hogy Cake-et megmentsem, a szüleimmel való kapcsolatomat mentették meg” – mondja.

forrás: lajk.startlap.hu

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk