Az állatorvos elaltatja a kisfiú rákos kutyáját. A gyermek búcsúszavai megrendítik az egész világot

Talán ez az egyik legszívmelengetőbb történet, amit valaha is olvastunk. Bár nem tudjuk teljességgel megerősíteni, hogy ez valóban igaz.

Egyszerűen hihetetlen, hogy egy 6 éves kisfiú szavaiban mennyi igazság van. Ez igazán mélyen érint minket, s ha még több ember olvasná ezt a történetet, a világ biztos, hogy egy szebb hely lenne.

Az állatorvos elaltatná a rákos kutyát -de a kisfiú búcsúszavai megrendítik az egész világot!

“Állatorvosként dolgozom és egyik nap bejött hozzám egy 10 éves kutya, Belker,  a gazdájával Ronnal és Lisával. Ott volt velük 6 éves kisfiuk Shane is aki nagyon ragaszkodott a kutyához.

Megvizsgáltam a kutyát és megállapítottam, hogy rákos. Elmondtam, hogy sajnos már nem tudok érte semmit tenni. Felajánlottam, hogy az otthonukban majd elaltatom a kutyát, mert nagyon nagy fájdalmai voltak.

Előkészítettük a folyamatot, a szülők pedig elmondták nekem, hogy talán jó ötlet lenne, ha a kisfiú Shane is jelen lenne. Nagyon fontos dolgokat tanulhatna ebből az esetből.

Másnap, mikor kimentem a családhoz, nagy gombóc volt a torkomban. A család tagjai összegyűltek, hogy megnézhessék ahogy elaltatom a kutyát. Shane nyugodtnak tűnt,  még utoljára megsimogatta a kutyus fejét. Azon gondolkodtam, vajon érti-e egyáltalán, ami most történik. Néhány perccel később a kutya már békésen aludt.

A kisfiú elfogadta kedvence halálát, semmilyen összezavarodottság nem volt látható.

Még egy ideig ültünk egymás mellett és arról beszélgettünk, milyen rossz dolog az, hogy az állatok rövidebb ideig élnek, mint az emberek.

Shane, aki addig nem mondott túl sokat, megszólatl: “Én tudom miért.”

Meglepetten felé fordultunk. Amit ekkor mondott, az egyenesen a szívemet érintette, még soha nem hallottam ennyire megnyugtató megjegyzést.

A kisfiú ezt mondta: “Az emberek azért születnek, hogy jó életet éljenek, hogyan szeressenek mindenkit és hogyan legyenek barátságosak, nem?”

Ekkor a 6 éves fiú folytatta:

“De a kutyák már tudják mindezt, ezért nekik nem kell olyan sokáig élni.”

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk