Az anya a kutya vicsorgására ébredt fel

Az anya a kutya vicsorgására ébredt fel! Belépett a fia szobájába, és meglepődve látta…

Ha vetünk egy pillantást a Natall családra, első ránézésre minden teljesen átlagosnak tűnik: egy férj, feleség, gyermekek és egy kutyus. De a valóság ennél sokkal bonyolultabb: a kisfiúnál 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak.

Ezt a súlyos betegséget még két éves korában fedezték fel és azóta folyamatosan ügyelni kell a fiú állapotára. Néhány óránként ellenőrizni kell a vércukorszintjét, mert a legkisebb eltérés is komoly problémákat, esetenként halált is okozhat.

Az anya a kutya vicsorgására ébredt fel

A Natall családban van egy tag, aki különösen odafigyel a gyermekre, aki nem más, mint a család kutyája. Jedi speciális kiképzésben vett részt és a diabéteszben szenvedőknek tud segíteni. Az eb szaglásának köszönhetően azonnal érzékelni tudja a vércukor szintjének ingadozását.

Jedi, a legjobb barát

A kutya és a kisfiú nagyon hamar összebarátkoztak, mára pedig már a legjobb barátok lettek. Jedi mindenhova elkíséri apró gazdáját, közösen játszanak, és még vele is alszik. Ha pedig úgy érzi, hogy a fiú élete veszélyben van, másodpercek alatt képes azt jelezni a szülők felé.

Az anya a kutya vicsorgására ébredt fel

Így történt az egyik éjjel, amikor az egész család nyugodtan aludt, kivéve Jedit. A kutya komoly zajjal riasztotta az édesanyát. A fiú anyja a kutya ugatására ébredt fel, aki így jelezte a súlyos problémát.

Az édesanya és apuka azonnal átment, hogy megnézzék minden rendben van-e a gyermekkel.

Az anya a kutya vicsorgására ébredt fel

A fiú csendesen aludt, de a szülőket így is hatalmas sokk érte: a fiú vércukorszintje kritikussá vált.

Az anya a kutya vicsorgására ébredt fel

A gyermeknek azonnal adtak injekciót, ami megmentette az életét. A valódi megmentő azonban nem a szuri, hanem a kutya és a tökéletes helyzetfelismerési képessége volt. Hatalmas elismerésünk Jedinek, aki nem csak észrevette a bajt, hanem képes volt azt jelezni a szülőknek.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk