Boldog a kutyád? Ezekből a jelekből megtudhatod

A kutyák csak a sajátos módjukon képesek kommunikálni velünk, beszéd híján a viselkedésükkel és a testbeszédükkel próbálják megértetni magukat. Ha pedig ezekre kellőképpen figyelsz, rengeteg dolgot megtudhatsz a legjobb barátodról.

Minden lelkiismeretes gazdi kíváncsi rá, hogy vajon kedvence jól érzi-e magát, vagy nem. A kutyák nevelése sokban hasonlít a gyermek neveléshez, ám ők nem tudják elmondani hogy mire van szükségük.

Boldog a kutyád

Ennek ellenére még így is megtudhatjuk, hogy miként viszonyulnak hozzánk kedvenceink és választ kaphatunk a nagy kérdésre is. Boldog-e mellettünk a kutyánk? Ha ezeket a jeleket megfigyeled, akkor Te is megbizonyosodhatsz erről:

Testtartás

Ha megfigyeled kedvenced testtartását és azt veszed észre, hogy laza – könnyed, akkor biztos lehetsz benne, hogy jól érzi magát. Amennyiben pedig görcsös és feszült, akkor valami probléma van.

A lélek tükre

Ahogy nálunk, úgy a kutyáknál is a szem a lélek tükre. Ha pár percig fürkészed a tekintetét, akkor rájöhetsz milyen érzelmek uralkodnak a szívében.

Boldog a kutyád

Szociális

A kiegyensúlyozott és boldog kutya mindig keresi a társaságot. A sokszor szeret egy helyiségben lenni veled és nagyobb társaságban is jól érzi magát, akkor biztos lehetsz benne, hogy a család tagjává lett.

Feltalálja magát

A kutya, aki feltűnően nem találja a helyét a házban, kertben, nem érzi jól magát. Az a kutya, aki a nap bármely időszakában képes lefoglalni magát, valószínűleg boldog is. Ez persze nem azt jelenti, hogy a nap minden órájában pörögnie kell, de akkor sem esik kétségbe ha épp nem foglalkozol vele.

Lelkes

Boldog a kutyád

Sokszor tapasztalod, hogy a kutyád majd szét szed amikor belépsz a házba? Ha igen, akkor biztos lehetsz benne, hogy rajong érted!

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk