Döbbenetes módon mentette meg kétéves gazdája életét ez a hős kutya!

Lealat, a Kenney-család kedvencét igazi hősként ünnepli Ausztrália, azután, hogy néhány nappal ezelőtt megmentette gazdái kétéves gyermekét. Az idős állat ugyanis észrevette, hogy a kisfiú, Alexander a házukhoz közeli víztározóba esik. Először megpróbálta ő a partra segíteni, majd mikor ez nem sikerült, riasztotta a szülőket.

„Még fel se fogtuk igazán, mit tett értünk Leala” – idézte az apát a Coffs Coast Advocate című ausztrál lap.

David Kenney a lapnak elmondta azt is, ha Leala nem vezeti őket a tározóhoz, valószínűleg csak későn vették volna észre, hogy baj van. Így viszont még időben érkeztek ahhoz, hogy kimentsék a kicsit és megkezdjék az újraélesztését.

Döbbenetes módon mentette meg kétéves gazdája életét ez a hős kutya

A mentők csak jóval később, 27 perc múlva érkeztek a helyszínre, ahonnan – miután stabilizálták a kisfiú állapotát – mentőhelikopterrel szállították a brisbane-i Lady Cilento kórházba.

„Az orvosoknak mesterséges kómába kellett helyezniük Alexandert, hogy megakadályozzák az agysérülést” – ezt már a kisfiú édesanyja, Lisa Brockbank mondja, aki elárulta, az orvosok felkészítették őket arra, hogy gyermekük nélkül kell majd hazamenniük.

Döbbenetes módon mentette meg kétéves gazdája életét ez a hős kutya

Alexander végül még az orvosokat is meglepte, mikor 48 óra elteltével felébredt a mesterséges kómából és önállóan lélegezni kezdett.

„Tartottunk tőle, hogy az oxigénhiány miatt az agya megsérült, de szerencsére kiderült, hogy semmi baja. Az orvosok nem győztek csodálkozni, milyen gyorsan javul az állapota” – mondta Lisa, aki biztos benne, hogy gyermeke Leala gyors reakciójának és a férje által megkezdett újraélesztésnek köszönheti életét.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk