Évente 8000 kilométert úszik a pingvin

Évente 8000 kilométert úszik a pingvin, hogy meglátogassa az embert, aki megmentette az életét

Brazíliában illegálisnak számít minden vadonélő állat tartása. Ennek ellenére Dindim a pingvin minden évben meglátogatja azt a férfit, akivel még 2011-ben találkozott az ország partjainál. A 71 éves Joao Pereira de Souza látta meg a bajba esett állatot, akinek az egész testét olaj borította. Souza azonnal cselekedett és hazavitte őt, hogy megmenthesse az életét. A férfi mindent megtett a pingvinért és sikeresen megtisztította az olajszennyeződéstől, majd visszaengedte őt a természetes élőhelyére.


A pingvin nem felejtette el ezt a gesztust és minden évben meglátogatja a férfit, és akár 8 hónapot is képes nála eltölteni. A dél-amerikai magellán pingvin egy ideig a parton szokott tartózkodni, majd mindig visszamegy egykori megmentőjének a házához.

“Imádom a pingvint és úgy törődök vele, mintha a saját gyermekem lenne. Ezt ő is viszonozza, mert senki másnak nem engedi hogy hozzáérjen, csak nekem. Néha még az ölembe is lefekszik és hagyja, hogy a zuhany alá tegyem őt.” Souzanak mindenki azt mondta, a pingvin nem fog hozzá visszatérni, de már öt éve minden évben meglátogatja őt.

Mi a véleményed?