Ez a gazdag férfi a kutyáját kereste a vágóhídon, de amit ott látott, a végén ott hagyta érte az összes pénzét!

Wang Yan egy fiatal kínai férfi, aki Gelongban él. A férfi a kínai gazdasági fellendülésnek köszönhetően tudta, hogy keressen egy kicsit több pénzt, amit most a legcsodálatosabb dologra költött el: kutyák megmentésére.

A nem hétköznapi történet egy tragédiával kezdődött: 2012-ben Wang Yan legjobb barátja eltűnt és sehol sem találta. Bejárta az egész környéket, de hiába. Még az ország egyik legborzalmasabb kutya vágóhídjára is elment, hátha ott lesz kedvence, de ez is hiábavaló próbálkozásnak bizonyult.

Ez a gazdag férfi a kutyáját kereste a vágóhídon1

Arra viszont nem gondolt, hogy a vágóhídon milyen borzalmas körülmények uralkodnak. Amit ott látott, az mélyen megérintette őt és úgy gondolta, hogy segítenie kell. Túl sok ártatlan állatot mészárolnak le a húsa miatt, ezt nem hagyhatja.

Ez a gazdag férfi a kutyáját kereste a vágóhídon2

A férfi spontán úgy döntött, hogy az egész vágóhidat felvásárolja és átalakítja a kóbor kutyák szentélyévé.

Yang most 2000 kutyának biztosít ételt, meleg menedéket és szükség esetén orvosi ellátást. A célja, hogy végül minden kutyának találjon egy olyan otthont, ahol szeretni fogják őket.

Ez a gazdag férfi a kutyáját kereste a vágóhídon4

Az emberek felfigyeltek rá és végül a törekvése hatalmas sikert aratott: a kutyák közül, akiket Yang megmentett, csak 215 maradt gazdi nélkül.

Ez a gazdag férfi a kutyáját kereste a vágóhídon3

Ez idő alatt az összes megtakarított pénzét elköltötte a szentélyre, ezért adománygyűjtésbe kezdett, hogy továbbra is gondoskodhasson a bajbajutott kutyákról. Pénzt viszont nem hajlandó elfogadni, csak élelmiszert és egyéb kellékeket fogad el, mert nem hasznot akar csinálni, hanem kutyaéleteket menteni.

Ez a gazdag férfi a kutyáját kereste a vágóhídon6

Csak tisztelni tudjuk az ilyen embert, aki még akkor is segít, ha ez az összes vagyonába kerül. Nagyon örülünk, hogy létezik még ilyen ember a bolygón.

Oszd meg barátaiddal ezt a cikket, ha szerinted is nagy önzetlenségre vall a tette.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk