Meghalt a hűséges kutya, aki 11 éven keresztül minden nap őrizte gazdája sírját

Miguel Guzman még 2005-ben vett magához egy kutyát, Captain-t. Az ebet a 13 éves fiának, Damiannek szánta, de ő maga is nagyon megszerette, azonban egy hónap múlva a férfi életét vesztette. A családja azt hitte, hogy Captain elszökött és új családot talált magának, vagy baleset érte.

De néhány hónap elteltével nagy meglepetés érte őket! Egyik nap a család kilátogatott Miguel sírjához és meglepődve tapasztalták, hogy a kutya ott ül a sír mellett. A temetőben dolgozók elmondták nekik, hogy a kutyus minden este megjelenik az emlékhely mellett és ott is alszik.

hűségesen őrizte gazdája sírját

A család azért sem értette ezt, mert a temető messzi található a házuktól és Captaint-t egyszer sem hozták ide ki. A temető igazgatója Hector Baccega így nyilatkozott:

“Egyik nap csak hirtelen megjelent itt egy kutya. Először körbeszaglászott, majd az egyik sírnál megpihent.” Hihetetlen, de a kutyus kiszagolta elhunyt gazdáját.

hűségesen őrizte gazdája sírját

Az eb néha napközben is megjelent, kicsit körbeszaglászott és lepihent. Minden nap este hatkor lefekszik a sír mellé és egészen reggelig ott alszik.

hűségesen őrizte gazdája sírját

Damian elmondta, hogy többször is haza próbálták vinni a kutyát, de ő mindig visszajött a temetőbe. Így gyászolt a hűséges kutya egészen az utolsó napjáig.

11 éven keresztül járt ki minden nap gazdája sírjához és annyi időt töltött ott, amennyit csak tudott, egészen néhány héttel ezelőttig. Nyugodj békében, hűséges kutyus!

A kutyák hűsége semmihez sem fogható… Ha Te is így gondolod, oszd meg barátaiddal ezt a cikket a Facebook-on!

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk