Kimentették egy kutyát a fagyos folyóból

Kimentettek egy kutyát a fagyos folyóból, de eztán kiderült, hogy nem is kutya

Jószívű észt munkásokból álló csapat mentett ki egy kutyának tűnő állatot a fagyos folyóból, azonban azt nem sejtették, hogy egy farkast tettek be az autójukba. A férfiak a Parnu-folyó gátjánál dolgoztak, amikor megpillantották a jég csapdájában a kutyust.

Szerencsére nem ijedtek meg a szituációtól és azonnal utat törtek a bajba esett állathoz, akit sikeresen ki is mentettek. Ezután betették őt az autójuk csomagtartójába és elvitték az egyik közeli állatorvoshoz.

Kimentették egy kutyát a fagyos folyóból

Csak itt derült ki, hogy valójában egy kb. másfél éves farkast mentettek meg.

Az állatorvos szerint a farkas nagyon rossz állapotban volt, a vérnyomása nagyon alacsony volt. Valószínűleg ezért volt olyan barátságos az emberekkel, akik megmentették az életét.

Kimentették egy kutyát a fagyos folyóból

Az egyik munkás a Postimees nevű lapnak adott egy interjút is:

“Elég nehéz dolgunk volt, még egy magas dombon is fel kellett őt cipelnünk. Egyébként végig nagyon barátságos volt, még a lábaimon is aludt az autóban.”

Kimentették egy kutyát a fagyos folyóból

Miután az állatorvosok rájöttek, hogy egy farkasról van szó, bezárták őt egy ketrecbe, mert féltek ha javul az állapota, akkor veszélyessé válik. Az állat egy nap alatt teljesen rendbe jött, ezután kapott egy GPS-nyomkövetőt és visszaengedték őt a természetes élőhelyére.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk