Kutya és gazdája együtt küzdött meg a rákkal

Kutya és gazdája együtt küzdött meg a rákkal, mindketten túlélték

Sara Page és a legjobb barátja is megküzdött a rákkal. Amikor Sara megtudta, hogy rossz indulatú daganak található a ball mellében, teljesen összetört, mert néhány hónappal ezelőtt derült ki, hogy szeretett kutyája rákban szenved.

“Borzalmas dolog volt Freyjával egyszerre ugyan abban a betegségben szenvedni. Csak arra tudtam gondolni: Miért?” – mesélte az asszony. A 44 éves cornwalli nő úgy véli, hogy kedvence segíteni akart neki a gyógyulásban.

Kutya és gazdája együtt küzdött meg a rákkal

Freyjanak csupán pár hónapot jósoltak az orvosok, de ez fél évvel ezelőtt történt. “Szerintem Freyja azért nem halt meg akkor, amikorra az orvosok jósolták, hogy segítsen nekem a rákkal való harcban.

Nagyon magányosan éreztem volna magam, ha ő nincs mellette, mert a férjem sokat dolgozott ebben az időszakban. Ez a kutya a legjobb barátom, mindennél jobban szükségem volt rá, mellettem kellett, hogy legyen.”

Kutya és gazdája együtt küzdött meg a rákkal

Egy különleges dolog még, hogy a nő a kutyusnak köszönheti, hogy kiderült a betegsége. Saranak akkor jutott eszébe, hogy időpontot kérjen a mammográfiára, amikor kedvence ráugrott és megbökte a mellét.

“Felugrott rám és ugatni kezdett, majd az egyik mancsával megbökte a mellemet. Akkor jutott eszembe, hogy kérnem kell időpontot, hiszen már egy ideje ezt tervezem.” – emlékszik vissza Sara.

Kutya és gazdája együtt küzdött meg a rákkal

Freyja daganatát pedig a gazdi vette észre, amikor az egyik nap simogatni kezdte a hasát.

“Épp a hasát simogattam, amikor észrevettem az egyik mellbimbójánál egy csomót. Elvittem őt az állatorvoshat, aki azt mondta nagy valószínűséggel cisztáról van szó. Csak annyit mondott, hogy tartsuk szemmel.”

Nem telt el sok idő, mire a csomók nőni és terjedni kezdtek. Page pedig ragaszkodott a szövettanhoz és a csomók eltávolításához. Ekkor derült ki, hogy a kutyusnak rossz indulatú daganata van, ami átterjedt a nyirokcsomókra is.

Az orvosok nem jósoltak túl sok jót

Az állatorvos mindössze pár hónapot jósolt a daganatos kutyának. A kemoterápia szóba se jöhetett, mert az állapota már túlságosan előrehaladott volt.

Kutya és gazdája együtt küzdött meg a rákkal

“Azt javasolták, hogy menjünk haza és tegyük széppé az utolsó hónapjait. Pusztító érzés volt ez annak fényében, amennyire szeretjük. A családom nincs itt velem, barátaim nincsenek, amikor a férjem dolgozik, egész nap vele vagyok. Freyja a mindenem, ő a támaszom.

Page elszántan próbált pozitív maradni, hogy kedvencének a lehető legjobb legyen.

Mikor közeledett az utolsó hét, a kutyus állapota nem vált rosszabbá, így szóbe eshetett a megmaradt daganatok eltávolítása, melyekről később kiderült, hogy jóindulatúak.


Kutya és gazdája együtt küzdött meg a rákkal

Sara eközben átesett egy műtéten, később pedig 6 kemoterápián vett részt. Lassan,de biztosan mind a kettejük állapota javulni kezdett és ma már az egészen túl vannak.

Nagyon örülünk, hogy boldog befejezése lett a történetnek és reméljük, hogy ez a csodálatos barátság még sokáig kitart.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk