Egy kutya tartotta életben a mínusz 12 fokban kirakott gyereket

Két napig a saját testével melegített egy kutya egy verandára kirakott kétéves gyereket Szibériában, szúrta ki a Siberian Times hírét a Bors.

A Lokotyi járásban élő anya január végén egy négynapos tervezett programra indult, és érthetetlen okokból nem vitte magával gyermekét, hanem kirakta a ház fűtetlen verandájára mínusz 12 fokban. A gyermek életét a kutya mentette meg azzal, hogy amíg a szomszédok nem vették észre a gyereket, nem mozdult el mellőle, és próbálta melegen tartani.

kutya mentette meg a gyereket

Amikor a gyereket megtalálták, erősen kihűlt állapotban volt, de így is csoda, hogy túlélte az anyja kegyetlenségét, ugyanis abban a két napban előfordult, hogy a hőmérséklet mínusz 21 fokra is lesüllyedt.

kutya mentette meg a gyereket

kutya mentette meg a gyereket

A kisfiút kórházba szállították, ahonnan múlt pénteken távozhatott – azonban már nem az anyjához, ugyanis a nőtől elvették a felügyeleti jogát, tettéért börtönbüntetést kaphat. Arról nem ír a szibériai lap, hogy kihez került a gyermek. A kutyáról azonban a helyi tisztviselők a legnagyobb tisztelettel beszélnek, mint egy hős megmentőről.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk