A kutyatulajdonos gyerekek sokkal egészségesebbek

A kutyatulajdonos gyerekek sokkal egészségesebbek!

Számottevően kevesebb stressznek vannak kitéve azok a gyerekek, akiknek van kutyájuk. Ráadásul az elhízás veszélye sem fenyegeti annyira őket – állapította meg az Egyesült Államok vezető egészségügyi szervezetének friss kutatása.

A Centers for Disease Control and Prevention szerint egyre több a túlsúllyal és különböző mentális problémával küzdő gyermek, amely később komolyabb problémához is vezethet. A tudósok szerint minél nagyobb hagsúlyt kell fektetni a korai megelőzésre, melyben remek segítséget nyújtanak a kutyák.

A kutyatulajdonos gyerekek sokkal egészségesebbek

Az Ausztráliában és az Egyesült Királyságban elvégzett kutatások szerint a kutyával rendelkező 5-12 év közötti gyerekek testtömegindexe sokkal alacsonyabb a minden napos játéknak és sétáltatásnak köszönhetően. Tehát a kutyatartát kíváló stratégia lehet az egészséges élet megőrzésére.

A kutyatulajdonos gyerekek sokkal egészségesebbek

Nem csak a testi, hanem a mentális egészségnek is jót tesznek a kutyák.

Segítik a kommunikációt, és kíváló szorongáscsökkentő hatásuk van a gyermekekre nézve. Mivel a kutyák remek kommunikációs készséggel rendelkeznek, a gyerekekkel töltött idő alatt feljesztik a kicsi érzelmi intelligenciáját is.

A kutyatulajdonos gyerekek sokkal egészségesebbek

A hét – nyolc éves gyerekek között elvégzett felmérés szerint, akinek van kutyája, sokkal magasabb önbizalommal és önbecsüléssel rendelkezik. Ők sokkal rikábban idegeskednek és kevésbé volt rájuk jellemző a szeparációs szorongás.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk