Lezavarták a buszról a vak lányt, mert fekete a segítőkutyája

Az egyik felháborodott utas nem volt képes elhinni, hogy egy fekete kutya is lehet segítőkutya. Az eset az angliai Liverpool-ban történt, a 22 éves Megan Taylorral, amikor is egy buszra akart felszállni a kutyájával.

Miután felléptek az ajtón, az egyik utas odakiabált nekik, hogy “Mit keres a buszon az a kib***tt kutya, azonnal szálljanak le!” A lány próbálta udvariasan elmagyarázni neki, hogy az eb egy segítőkutya, ám a nő hazugnak nevezte őt.

Lezavarták a buszról a vak lányt

Szerinte a segítőkutya mindig sárga labrador szokott lenni, az ő kutyája azonban fekete. Megan még ezek után is próbálta vele megértetni vele, hogy más fajtájú és színű kutya is lehet vakvezető, de hiába.

Lezavarták a buszról a vak lányt

A lány végül feladta és inkább leszállt a buszról, feleslegesnek érezte a magyarázkodást.

Megan már 15 éves kora óta vak. Egy súlyos koponyasérülés következtében ideiglenes vakságban szenved, ami annyit jelent, hogy néha minden átmenet nélkül elveszti a látását, illetve amikor lát, gyakran szédül. Ezért van szüksége egy segítőkutyára.

Lezavarták a buszról a vak lányt

Rowley hatalmas segítséget nyújt a lánynak, mert nem csak a közlekedésben segít neki, hanem a hétköznapi dolgokban is: ilyen például az öltözködés, a mosógépbe való pakolás. A kutyus még segítséget is tud kérni telefonon, ha gazdája elájulna.

Megan elmondta, hogy csak a kutyájának köszönhetően tud teljes életet élni. Igaz, nem ez volt az első alkalom, amikor inzultálták őket, de igyekszik pozitív maradni és nem szégyelli a fogyatékosságát.

Mi a véleményed az esetről? Szerintünk nagyon felháborító, hogy egyes emberek ennyire érzéketlenek… 

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk