Megszakad a szív: az állatorvos elmondta mi az utolsó, amit a kutyák csinálnak végső elaltatás előtt

Ezt minden kisállat tulajdonosnak tudnia kellene!

Végső búcsút inteni szeretett kisállatunknak nagyon nehéz. Olyannyira, hogy szinte minden állattartó könnyezve adja át kedvencét az állatorvosnak, majd távozik, mert “látni sem bírja az utolsó pillanatokat”.

Akármi is legyen az okunk, valamiért nagyon kevesen vannak azok, akik végig kisállatuk mellett maradnak. Ez viszont nagy hiba!

amit a kutyák csinálnak elaltatás előtt

Ez az állatorvos elmondta, hogy miért:

“Szeretném, ha ezt minden állattulajdonos tudná! Te voltál a kisállatod figyelmének központja egész életében. A te életednek ő talán csak egy része volt, de neki te voltál az élet, a család.

Összetör minket kedvencünk elvesztése, de mindenkit kérek, hogy legyen erős, és az utolsó pillanatban se hagyja magára őt! Ne kelljen az állatunknak egy ismeretlen szobában ismeretlen emberek között távoznia a túlvilágra.

amit a kutyák csinálnak elaltatás előtt

Amit az emberek többsége nem tud az, hogy a kisállatok haláluk előtt a gazdájukat, a családjukat keresik a tekintetükkel. Ők nem értik, hogy miért hagyták őket magukra, amikor betegek, ijedtek, öregek, vagy haldoklanak. Megnyugtatásra van szükségük, ami a gazdi közelsége.

amit a kutyák csinálnak elaltatás előtt

Ne legyél gyáva, és fordíts hátad neki ebben a nehéz pillanatban, csak mert neked túl nehéz mellette maradni. Szerinted mit éreznek ilyenkor ők, kiszolgáltatva egy asztalon? Ilyenkor maradnak mellette az olyanok, mint én, és tesznek meg minden tőlük telhetőt, hogy megnyugtassák a rémült állatot és próbáljuk nekik elmagyarázni, hogy TE miért nem tudtál vele maradni!”

forrás: kiskegyed.blikk.hu

Még több kutyás történet:

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk