Menhelyre került a nyugdíjas rendőrkutya – az állatvédők őrjöngnek

A 8 éves német juhászt állítólag „személyes okok” miatt nem tudta megtartani gazdája.

Amikor Buster, a négylábú rendőrtiszt befejezte a kiképzést, és drogkereső-, valamint járőrkutyaként szolgálatba lépett a börtönkomplexumáról híres, New York-i Rikeres Island-en, mindössze 18 hónapos volt. A következő 6,5 évet kemény munkával töltötte gazdája és állandó partnere oldalán, hogy aztán nyugdíjazását követően egy menhelyen végezze.

Buster a New York-i Állatvédelmi Központ menhelyére került, ahova gazdája – az egyik dolgozó elmondása szerint – személyes okokra hivatkozva adta le. Az állatvédők, különösen azok, akik idősödő, nyugalmazott segítőkutyákkal foglalkoznak kikeltek magukból a hír hallatán. Szerintük elfogadhatatlan, hogy egy rendőrkutya, aki évekig hűségesen szolgálta gazdáját, menhelyre kerüljön.

Menhelyre került a nyugdíjas rendőrkutya

A K9-es egység tagjai minden esetben megkapják a lehetőséget, hogy állandó, négylábú partnerüket magukhoz vegyék a nyugdíjazásuk után, és olyan időskort biztosítsanak nekik, amilyenről csak álmodnak. De ez csupán egy lehetőség, nem előírás, így kerülhetett végül Buster is menhelyre.

Szerencsére nem végleg. A kutyát néhány nappal azután, hogy híre ment, mi történt vele, az egyik New York-i állatvédelmi szervezet, a Four Paws Sake Facebook-oldal megírta, Bustert örökbe adták valakinek, aki kifejezetten nyugdíjas K9-es kutyákkal foglalkozik.

Azokat, akik jelentkeztek Busterért, a New York-i szervezet arra biztatja, mindenképpen nézzenek be egy menhelyre:

„Arra biztatnék mindenkit, aki jelentkezett nálunk, hogy Buster örökbefogadója legyen, hogy látogassanak el egyik menhelyünkre és fogadjanak örökbe egy másik német juhászt. Higgyék el, mindegyiküknek megvan a maga története”

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk