Milyen pózban szokott aludni a kutyád

Milyen pózban szokott aludni a kutyád? Ezt árulja el a személyiségéről!

Nem is gondolná az ember, hogy a mindennapi cselekedeteink milyen fontos információkat árulhat el a személyiségünkről. Ez az állatok világában sincs másképp, ha pedig egy kicsit jobban szemügyre vesszük őket, akkor nagyon sok mindent tudhatunk meg róluk.

Egy kis odafigyeléssel könnyedén olvashatunk a testbeszédükből. Az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy mit árul el az ember legjobb barátjáról az alvás közben felvett testhelyzete.

Kifli

Milyen pózban szokott aludni a kutyád

Arról a pózról beszélünk, mikor a kutyus felhúzott lábakkal fekszik  pocakján, a fejét azonban oldalra fordítva tartja. Ebben a pózban az izmok megfeszülnek, ezért a kutyus képtelen nagyon mélyen aludni. Ez a helyzet a legérzékenyebb ebekre jellemző, akik olyan jámborak, akár egy bárány – még a gazdijuk társaságában is.

Sok mindentől félnek, nem keverednek más kutyákkal fölösleges vitába – igazi „jógyerekek”, akik ráadásul még bölcsek, okosak és tudatosak is.

Polip

Milyen pózban szokott aludni a kutyád

A kutyus a hátán fekszik, lábai pedig az égnek merednek, vagy minden irányban kókadoznak. Furcsán nézhetnek ki ebben a pózban, de aggodalomra semmi ok, hiszen azok a kutyusok, akik így alszanak nagyon magabiztosak és óriási biztonságban érzik magukat otthon, a gazdájuk mellett.

Mivel ebben a pózban a “legsebezhetőbbek”, ezért rendkívüli dolog, ha mégis így alszanak el. Azt jelenti, hogy tökéletesen megbíznak benned!

Superman

Milyen pózban szokott aludni a kutyád

Sok kutya hason alszik, azon belül is a Superman pózban, amikor a fejük előre néz, a két hátsó lábuk egyenesen hátranyúlik, a két mellső pedig előre – mintha repülnének! Ez a helyzet lehetővé teszi számukra, hogy amilyen gyorsan csak lehet, felkeljenek, és elinduljanak, ha például hívja őket a gazdi.

Ha a kutyusod ezt a pózt részesíti előnyben, akkor nagy a mozgásigénye, szeret játszani és hihetetlenül energikus. Könnyen motiválható bármivel, nem kell sokat győzködnöd, hogy menjen el veled futni, vagy hozza vissza a labdát.

Hógolyó

Milyen pózban szokott aludni a kutyád

Szintén nagyon gyakori a kutyusok körében, de a macskák is gyakran alszanak hasonló pózban, hiszen így saját magukat is tudják melegíteni. A mancsukat maguk alá gyűrik, farkukat egészen az arcukig húzzák, hogy még inkább komfortosabban érezzék magukat. Azok a kutyusok, akik így alszanak gyengédek és kedves a természetük.

Palacsinta

Milyen pózban szokott aludni a kutyád

Ez az egyik leggyakoribb póz, a legtöbb kutyus így szeret aludni. A szakértők szerint a relaxált, nyugodt kutyusok mind így alszanak el. Azt jelenti, hogy a kutyus békés, biztonságban érzi magát, ugyanakkor pillanatok alatt ismét talpon tud lenni, ha a gazdinak szüksége van rá.

Extra: Innen tudhatod, hogy a kutyád meglehetősen egyedi.

Milyen pózban szokott aludni a kutyád

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk