Sírva búcsúzott a kutya a tehéntől

Sírva búcsúzott a kutya attól a tehéntől, aki felnevelte őt – megható mikor újra találkoznak

Egy kutya és egy tehén barátságáról szól ez a megható történet. Még nekünk, embereknek is volna mit tanulnunk az állatoktól: ők valóban önzetlen lények és nem játsszák meg a barátságot. Rookie, a kutyus úgy tekintett a tehénre, mintha az a pótanyja lenne. Imádtak együtt játszani, szeretett a hátán ücsörögni, vagy éppen vele aludni. Minden napot együtt töltöttek, de az egyik nap jött a rossz hír: a család nem engedheti meg magának, hogy megtartsák a tehenet, ezért eladták.


Az eddig életvidám kutyusból azonnal egy depressziós eb lett, akinek nagyon hiányzott a barátja. Rookie meggyászolta a tehenet. Hetekig vonyított, állandóan ugatott és mindig visszament a karámba, ahol egykor játszottak.

Egy nap Rookie egy tehénbőgést hallott az utcájukból és azonnal elrohant a gazdi tiltása ellenére is. Mintha ismerős lett volna neki a hang, és igen: az egykori barátját találta meg. Sajnos a találkozásuk nem tartott sokáig, mert a gazdája hazavitte őt.


Rookie ismét nagyon rosszul érezte magát ezt pedig a gazdája nem bírta tétlenül nézni: Hozott egy áldozatot és visszavásárolta a tehenet. Rookie és a tehén története egy emlékezetes példája az érzelmeknek, amiket állatok is képesek érezni.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk