A fiatal siket lány megtanítja siket kutyájának a jelnyelvet és így beszélgetnek

Mika a 7 hónapos kutyus nem olyan rég érkezett be a New Yorkban található Anarchy Animal Rescue állatmentő egyesülethez, ahol a magára hagyott és beteg állatok gondozásával foglalkoznak. A kutyus süket volt, a gazdája ezért inkább kidobta őt és magára hagyta.

Mika jó ideig az állatmentő egyesület telephelyén élt, de az egyik nap Amanda Geffent tudomást szerzett róla és egy percet sem habozott – mindig is szeretett volna egy süket kutyát magának és megtanítani neki a jelnyelvet.

A fiatal hölgy ugyanis gyermekkora óta siket.

süket kutya megtanulja a jelnyelvet

“Úgy gondoltam örökbe fogadom és rengeteg új dolgot megtanítok neki.” – mondta a lány.

Amanda az örökbe fogadás után egyből tanítani is kezdte kedvencét és a kutyus már meg is tanulta az “ül” és a “fekszik” parancsokat. De ezen felül olyan kifejezéseket is megért, amire nem gondolnánk. Ilyen például a “szeretlek” vagy az “anya”.

“Az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy én ugyan olyan könnyedén tudok kommunikálni a jelnyelvvel, mint ha beszélnék.” – mesélte Amanda.

süket kutya megtanulja a jelnyelvet

Az alapvető parancsokon kívül még a nevét is megtanította a kutyusnak, de még rengeteg feladat áll előttük. Mika nagyon szépen fejlődött az elmúlt idő alatt és bebizonyította, hogy mennyire okos.

Ez is bebizonyítja, hogy a süket kutyák is ugyan olyan teljes életet élnek, mint az egészséges társai.

Az alábbi videóban megnézhetitek, hogy milyen szeretettel törődik egymással Amanda és Mika.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk