Szabad-e a kutyával aludni?

Osszuk-e meg az ágyunkat kedvencünkkel, vagy ne? Lehet szó macskáról, vagy kutyáról, de vajon mi szól mellette és ellene?

Egyes emberek természetesnek gondolják, míg mások már a gondolattól is elborzadnak, hogy egy ágyban feküdjenek kedvencükkel. De valóban nem egészséges, ha beengedjük őket az ágyunkba? Összeszedtünk néhány pro és kontra érveket, lássuk tehát:

Pro: a végtelen szeretet és a magány ellenszere

Hatással vannak az egészségünkre

Szabad-e a kutyával aludni

A kedvencek közelsége már bizonyítottan megnyugtató hatással van ránk és a vizsgálatok megállapították, hogy ha együtt alszunk a kutyánkkal, kevésbé vagyunk stresszesek.

A kutyabarát megoldás

A kezelhetetlen természetű kedvencekre pozitív hatással lehet, ha éjszakára beengedjük őket az ágyunkba. Ezáltal szoros kötelék alakul ki köztük, melytől kezelhetőbb és vidámabb természetű lesz az állat.

Szabad-e a kutyával aludni

Kontra: sok a piszok és az alvás rovására mehet

A kutya az úr

Ha beengedjük az ágyunkba, akár az is előfordulhat, hogy felsőbbrendűnek fogja magát érezni, így nem lesz szófogadó és engedelmes. Az állat is tudja, hogy az ágy alapvetően nem az ő területe, de ha beengedjük ez a határ elmosódhat.

Az alvás rovására is mehet

Szabad-e a kutyával aludni

A háziállattal alvó emberek olykor képesek olyan nyakatekert pózokban aludni, hogy az már nem csak kényelmetlen, de egészségtelen is. A gazdik nem szeretnék este megzavarni a kedvencüket, így inkább nem fekszenek nekik kényelmes pozícióban. Ezen felül az izgő-mozgó állat felkeltheti este a gazdit.

Még rengeteg érvet fel lehetne sorolni mind a két oldalon, de a döntés kizárólag csak a gazdin múlik. Neked mi a véleményed a kutyával/macskával alvásról? Te megosztod az ágyad kedvenceddel?

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk