tűzoltók fogadják be a kidobott kutyát

A pitbullt kidobja gazdája, de aztán tűzoltók fogadják be és új munkát is kap.

Ashley, a pitbull csupán egy éves volt amikor magára maradt. A gazdájának már nem volt rá szüksége, ezért egyszerűen csak ott hagyták őt a régi házban, ahol az eb éhezni kezdett. Erica Mahnken és vőlegénye, Michael Favor talált rá a már rossz állapotban lévő Ashley-re.

Az alábbiakban olvashatod el Erica történetét, aki a No More Pain Rescue állatmentő egyesület alapítója.

“Egy névtelen telefonáló szólt nekünk, hogy van egy házaspár, akik egy rossz állapotú házban laknak. Se fűtésük, se vizük nincs, viszont van egy kutyájuk.”

tűzoltók fogadják be a kidobott kutyát

“Szerintem Ashleyt azért hagyták magukra, mert ők egy melegebb helyre akartak menni, rá pedig már nem volt szükségük. Miután megkaptuk a bejelentést, azonnal elindultunk a helyszínre.” – folytatta Erica.

tűzoltók fogadják be a kidobott kutyát

tűzoltók fogadják be a kidobott kutyát3

Amikor kiértek az állatmentők akkor szembesültek vele, hogy a kutya tényleg nagyon rossz állapotban van: nem volt vize és valószínűleg már egy jó ideje enni se kapott. A ház ablakai is hiányoztak, így a ház teljesen ki volt hűlve.

tűzoltók fogadják be a kidobott kutyát

“Amikor beléptünk a házba, Ashley azonnal odarohant hozzám és a karjaimba ugrott. Annyira boldog volt. Szerintem ő volt ekkor a világ legboldogabb négylábúja.” – tette hozzá Erica.

tűzoltók fogadják be a kidobott kutyát

A kutyát azonnal elvitték egy állatorvoshoz ahol természetesen kiderült, hogy Ashley nagyon alultáplált. Ezen felül számos cigarettacsikk nyomot találtak a fejét, tehát nem bántak vele valami jól.

Azonnal befogadó gazdira volt szükség

Erica egyesületének nincs állandó telephelye, így azonnal egy befogadó gazdira volt szükség. A hölgy először a barátainál érdeklődött és szerencsére azonnal találtak egy helyet: a kutyust a Fort Pittben található tűzoltó állomás dolgozói veszik magukhoz.

Ez csak egy átmeneti megoldás, de a pitbull könnyedén megszokta az új helyet.

Erica ezt mesélte:

tűzoltók fogadják be a kidobott kutyát

“Amikor kiérkeztünk az állomásra, azt hittük Ashley barátságtalan lesz – pedig nem. Mindenkihez odament és megnyalta a kezüket, ezután farokcsóválva körberohant és megszaglászott mindent. Azt hittük ideges lesz, de az ellenkezője történt. Nagyon boldog volt.”

tűzoltók fogadják be a kidobott kutyát

Ashley pár nap alatt annyira beilleszkedett, hogy az egyik munkatárs felhívta Erikát, hogy örökbe szeretné fogadni a kutyust.

tűzoltók fogadják be a kidobott kutyát


“Ennyire kedves állattal még nem találkoztam. Titokban már akkor tudtam, hogy örökbe akarom fogadni, amikor először beléptek az ajtón. Nagyon mozgékony kutyus, mindenhova velünk jön és élvezi a társaságunkat.” – mesélte az örökbefogadó tűzoltó.

tűzoltók fogadják be a kidobott kutyát

Ashley végül teljes értékű tagja lett a tűzoltóállomásnak és még az egyik kocsiban helyet is kapott. Erica nagyon boldog, hogy ilyen jó helyre került a kutyus.

Ezúton is köszönjük Ericának és Michaelnek, hogy megmentették és szebbé tették a kutyus életét.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk