6 dolog, amivel már iszonyúan idegesíted a kutyádat

6 dolog, amivel már iszonyúan idegesíted a kutyádat

Minden gazdi a legjobbat akarja a kutyájának, de vajon mik ezek a dolgok? Ha emberi szemmel próbáljuk ezeket nézni, abból sok jó nem sülhet ki. Mivel kutyákról beszélünk, teljesen máshogy kell rájuk gondolni, mint embertársainkra. Nekik más dolgok a kedvezőbbek mint nekünk, és megint csak más dolgok idegesítik őket.

Sok gazdi nincs ezzel tisztában ezért most összegyűjtöttük a legelterjedtebb tévhiteket. Ha már tudtál ezekről, akkor szeretnénk egy pacsit küldeni! 🙂

Ha szavakat használunk a testünk helyett

Ezt a hibát szinte minden gazdi elköveti. A kutyáknak sokkal többet mond a testbeszéd, ezért arra kell ügyelnünk, hogy ne zavarjuk őket össze a verbális és a nonverbális kommunikációnkkal.

Szemkontaktus

6 dolog, amivel már iszonyúan idegesíted a kutyádat

Ha saját kedvencünkkel tesszük, abból baj nem lehet, legfeljebb hülyének fog nézni a kutyánk. 🙂 Azonban ha egy idegen eb szemeibe nézünk folyamatosan, akkor azt fenyegetésnek veheti. Ez a kutyáknál az agresszió és a provokálás jele.

Nem engedjük szaglászni

Lehet, hogy szerinted gusztustalan dolog végighordani az orrunkat a földön, de a kutyák ezt teljesen másképp gondolják. Ők imádnak szaglászni, minden a szagokból tudnak meg. Ha pedig új felfedezésre vágynak, hagyjuk őket kibontakozni.

Az ölelés

6 dolog, amivel már iszonyúan idegesíted a kutyádat

Most nem a gyengéd összebújásról, hanem a szoros ölelésről van szó. Lehet, hogy néhány kutya megtűri, de ők se szeretik – ha tehetjük ne zárjuk szorosan a karjaink közé őket.

Nem játszunk velük

6 dolog, amivel már iszonyúan idegesíted a kutyádat

Néhányan úgy gondolhatják, hogy a kutyatartás csak az etetésből és a néhai sétáltatásról szól. Nos, ezeket az embereket ki kell, hogy ábrándítsuk. Egy kutya igényli az emberi közelséget,törődést és még jobban a játékot. Ha felhívást tesz egy kis mókázásra, bátran csatlakozzunk hozzá. Ha ezeket kihagyod, rém unalmas gazdinak tűnhetsz a szemében.

Ha a gazdi is idegeskedik

Mivel a kutyák profin tájékozódnak a testbeszédünkből, és ráhangolódnak az érzelmeinkre, azt is könnyen megérzik ha idegesek vagyunk – ennek következtében pedig hajlamosak ezt átvenni. Ha nyugodtak és kiegyensúlyozottak vagyunk, akkor kedvencünk is az lesz.

Oszd meg gazdi barátaiddal is a Facebook-on ezt a cikket, hogy Ők se követhessék el ezeket az alapvető hibákat.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló