A haldokló kiskutyát megmentették és egy börtönbe küldték, ahol napjait a rabok segítésével tölti

börtönkutya

Az állatmentők egy pitbull keveréket találtak kint az erdőben egy halom ágon és levélen, szegény nagyon rossz állapotban volt. Remegett, nagyon alultáplált és lesoványodott, és egészen biztosan meghalt volna, ha nem mentették volna meg éppen időben.

A World Animal Awareness Society megmentői feladata volt, hogy megmentsék ezt a szegény kutyát. Cathy Gray, az egyik önkéntes letérdelt, és a kutyához lépett. Adott neki néhány finomságot, hogy tudassa vele, hogy azért van ott, hogy segítsen.

börtönkutya

Ahogy közelebb értek, észrevették a sebeket és a rühöt az egész testén, ami nagyon fájdalmas volt számára. Azt is látták, hogy a felnőtt fogai éppen nőnek, ami azt jelezte, hogy fiatal kutya.

Ezután felhívtak valakit a Michigan Humane Society-től, hogy jöjjön és segítsen. Pórázt tettek a kutyára, aki ott ült, és megengedte neki, hogy gond nélkül feladja rá. A kutya határozottan tudta, hogy végre megmentik, és megkönnyebbült.

Visszavitték az intézményükbe, ahol megvizsgálták. Körülbelül hat hónaposra becsülték. Belső parazitái voltak, valamint demodecticus, másodlagos bőrfertőzéssel, amit kezeltek, és szerencsére nagyon jól reagált rá.

börtönkutya

Kezdetben csak aludni akart; annyira kimerült volt az egész megpróbáltatástól és mindentől, amin keresztül ment. Ám amíg a gondozásuk alatt áll, azóta kibújt a héjából, és nagyon barátságos és édes kölyökkutya. Úgy döntöttek, hogy Penelope nevet adják neki.

Egy hónappal később már sokkal jobban nézett ki és jobban is érezte magát. Ezután csatlakozott a Refurbished Pets of Southern Michigan börtönprogramjához, ahol menhelyekről és állatvédelmi létesítményekről hoznak ki kutyákat, és egy börtönbe küldik őket, hogy a fogvatartottakkal együtt edzenek.

börtönkutya

Penelope egy olyan kutya, aki mindenképpen extra figyelmet igényel, ezért úgy gondolták, hogy ez a program nagyon jól állna neki.

Öt hét Cathy-vel való gyógyulás után Penelope végre készen állt a három hónapos képzésre a Florence Crane Lakeland Büntetés-végrehajtási Intézetben. A program során alapvető parancsokat, valamint számos különféle trükköt sajátítanak el. A programba kerülve örökbefogadható lesz!


Penny remekül teljesített a börtönprogramban, és eljött az ideje, hogy örök otthonra találjon. Szerencsére ez nem tartott sokáig, és Penelope új családjához, Falzonékhoz ment!

börtönkutya

Barátjuk küldött nekik egy videót Pennyről a Facebookról, és Falzonék azonnal beleszerettek! Nem csak őt, hiszen örökbe fogadták Penny legjobb barátját, Barkley-t is!

Hosszú volt az út Penny számára, de most végre pihenhet, és kutyaként élvezheti az életet! Nézd meg őt az alábbi videóban:


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló