A kóbor cica napokig mozdulni sem tudott, miután egy patkánycsapdába ragadt

Lolára, egy kóbor macskára nehéz helyzetben találtak rá, amikor egy patkánycsapdába ragadt West Kelownában. Lola olyan súlyos helyzetben volt, amely azonnali segítséget igényelt. Miután a cirmos macskát egy nagy, ragasztóval borított patkánycsapdára rögzítve találták, a múlt hétvégén gyorsan a Rózsavölgyi Állatorvosi Kórházba szállították.

csapda 8

Moshe Oz, az őt megvizsgáló állatorvos szerint Lola teste és mind a négy lába erősen a csapdához volt rögzítve, így a feje kivételével mozdulatlanná vált. A cica két napig esett csapdába, amitől lesoványodott és kiszáradt. Dr. Oz úgy véli, hogy ha nem fedezték volna fel, Lola órákon belül meghalt volna legyengült állapota miatt.

csapda

Oz elmondta, hogy több órába telt, mire kiszabadították a csapdából. Annak érdekében, hogy a folyamat kevésbé legyen megterhelő Lola számára, gyógyszert adtak neki, hogy lenyugodjon, és maszkot tettek az arcára, hogy ne láthasson semmit. A kórházi személyzet olajjal lassan eltávolította a ragasztócsapdából, ügyelve arra, hogy ne károsítsa érzékeny bőrét. Ez lassú és kényes folyamat volt, de végül Lola minden baj nélkül kiszabadult a csapdából.

A macska megmentése után az állatorvosok ellátták Lolát. Kapott egy fürdőt, antibiotikumot, folyadékot, valamint sok szeretetet és ételt. Kezdetben félt, de idővel jelentős javulást mutatott. Oz szerint most úgy viselkedik, mint bármely más normális macska.á

csapda


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló