A strandolók meglepődve vették észre, hogy egy bébi fóka kétségbeesetten próbál segítséget kérni

fókakölyök

Még márciusban egy fókamentő szervezet aggasztó hívást kapott a Clare megyei Kilkee strandolóitól. A parton sétálgattak, amikor meglepődve vettek észre egy bébifókát, és rögtön rájöttek, hogy valami baj történt.

A fókakölyök, akit Tralee-nak neveztek el, kétségbeesettnek tűnt, miközben a homokban próbált egy biztonságos helyet találni, ahol pihenhet. Senki sem tudja, hogy mióta volt ott a parton, de szemmel láthatóan már nagyon fáradt volt.

A strandolók vigyáztak rá, nehogy még nagyobb bajba essen, majd az állatmentőket ívták segítségül, akik rögtön a partra siettek. Szerencsére az állatot sikeresen befogták és egy állatklinikára szállították.

Az orvosok megvizsgálták, és észrevették, hogy a hátsó uszonyán sebeket és paraziták találhatók, de bíztak benne, hogy teljesen felépül.

A vizsgálat után kitisztították a sebeit, majd fájdalomcsillapítót és antibiotikumot kapott és a féregtelenítést is elkezdték. A megmentése óta eltelt egy hónap, és Tralee már sokkal jobban érzi magát. Azóta a gondozóit is megszerette és mindenki szívét elnyerte.

Tralee továbbra is a szervezet gondozásában marad, a többi rehabilitált fókakölyökkel együtt. Gondozói már alig várják, hogy újra a természetes élőhelyére biceghessen, de addig is minden szeretettel elhalmozzák, amit megérdemel.ő

fókakölyök


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló