Az elhízott, pajzsmirigy alulműködésben szenvedő kutya nagy kihívás elé kerül – videó

kövérkutya

Kellie Roman rendszeresen ellátogat a helyi menhelyre, hogy önkéntes feladatokat lásson el, például megsétáltassa az ott élő kutyákat. Tekintete a minap a legújabb lakóra, Margón akadt meg, a legpufókabb Pitbullra, akit valaha látott.

Margóra pár napja az utcán kóborolva találtak rá, majd elvitték a menhelyre. Egy nőstény Pitbull átlagosan 13 és 28 kg közötti súlyú, Margó azonban 54 kg volt. A kutyának ezért súlyának majdnem felét kellett leadnia, hogy egészséges legyen.

Kellie tudta, hogy ez hatalmas küzdelem lesz, de úgy döntött, ő lesz az, aki segíteni fog Margónak.

kövérkutya

“Kicsivel kezdtük, csak a következő házig sétáltunk és vissza. Az idő múlásával lassan növeltük a távolságot, és most akár napi 3 km-t is gyalogol“– mondja Kellie.

“Az is kiderült, hogy Margónak pajzsmirigy alulműködése van, ezért gyógyszert kell szednie, és szigorú kalóriatartalmú étrendet követnie, amelyet az állatorvosa javasolt” – teszi hozzá.

Néhány nap múlva már Margónak egyáltalán nem volt kedve sétálni. Hatalmas teher volt neki ekkora súlyt cipelni. Kellie tisztában volt azzal, hogy milyen erőfeszítést kér tőle, de azt is tudta, hogy minél többet sétál Margo, annál hamarabb lesz egészségesebb.

kövérkutya

Mára a kutya felismerhetetlenné vált. Teljesen más kutya, tele energiával, szeret sétálni és labdázni. Kellie kutyájába, Barrybe is beleszeretett, szeretnek együtt játszani és ami a legfontosabb, sokkal jobban érzi magát a bőrében.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló