Egy állatorvos megmutatja, milyen egyszerű gesztusokkal nyugtatja le a szorongó idős kutyát

szorongas

Egy állatorvos a TikTokon megosztotta módszerét és tippjeit, hogyan viselkedik a szorongó öreg kutyával, hogy megnyugvást találjon. A nő a Spot On Veterinary Hospital & Hotelben dolgozik, amely Stamfordban található, és amely állatorvosi rendelőként és házi kedvencek panziójaként is szolgál.

A kutyát Roo-nak hívják, kicsi, törékeny és egyáltalán nem volt nyugodt, remegett és csüggedtnek tűnt a kennelben, amíg az állatorvos meg nem érkezett.

szorongas

Először mellé ült, majd időt adott neki, hogy megszokja a jelenlétét és megszagolhassa. Meghagyta neki a kezdeményezést, hogy a saját tempójában haladjanak. A nő ekkor megállapította, hogy Roo-nak csak egy kis takarója volt. Ezután odaadott neki egy másik nagyobbat, és a mellé helyezte. Az idősebb kutyát nem kellett megkérni, hogy a  elsajátítsa; azonnal felpattant, hogy lefeküdjön rá.

szorongas

Ez az egyszerű gesztus lehetővé tette Roo számára, hogy jelentősen ellazuljon. Már messze voltunk a rövid videó elején látott félelmetes testtartástól.

A türelem, a gyengédség és a megértés tehát azok a kulcsszavak, amelyeket ez az állatorvos kiemelni szeretne az idősebb kutyák szorongásának kezelésében. Ezután annak megállapítása a kérdés, hogy mi okozhatja a szorongást.

@spotonvet I’d run into oncoming traffic for Roo #seniordog #seniordoggies #seniordogsoftiktok #anxiousdogsoftiktok #anxiousdog ♬ Married Life (From “Up”) – Gina Luciani


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló