Elvitte bemutatni újszülött borját egykori megmentőinek a büszke elefántmama

Elvitte bemutatni újszülött borját

Nagy meglepetést és örömöt okozott egy elefántmama a David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT) nevű szervezet munkatársinak, amikor nemrég született borjával az oldalán meglátogatta az állatvédőket kenyai központjuknál.

A Yatta nevű elefántot egykor a DSWT vette gondozásába, miután a mindössze egy hónapos ormányos anyjával orvvadászok végeztek.

A ragaszkodó elefánt éveken át a szervezet árvaházában nevelkedett fajtársai között, majd miután felkészítették az önálló boldogulásra visszaengedték a vadonba több társával együtt.

Elvitte bemutatni újszülött borját

Yatta 8 éve él szabadon, de sohasem feledkezett meg megmentőiről, és időről időre felbukkan, hogy meglátogassa őket. Miután második borja (egy egészséges hím) a világra jött, ismét útnak indult, hogy bemutassa a család legifjabb tagját, akit a gondozók Yoyo-nak neveztek el.

Yatta korábban az elsőszülött borját, Yetu-t is bemutatta a gondozóknak, aki a mostani látogatás alkalmával is anyjával tartott, s végig kistestvére közelében maradt, hogy vigyázzon rá.

Elvitte bemutatni újszülött borját

“Yatta nagyon büszke anyuka. Elképesztő bizalomról és szeretetről tanúskodik az, hogy mindkét borját elhozta nekünk bemutatni. Elmondhatatlan mit jelent számunkra, hogy szeretné megosztani az újszülött érkezének örömét velünk” – mondta Rob Brandford, a DSWT munkatársa.

Elvitte bemutatni újszülött borját

Hozzátette: “nemcsak megmentettünk és felneveltünk egy árvát, hanem vissza is juttattuk a természetes élőhelyére, ahol saját családot alapított egy vadon született elefánttal. Az elefántok számára a család jelent mindent, így számukra természetes, hogy a kis jövevényeket emberi családjuknak is bemutatják.

Már többször előfordult, hogy egykori, nálunk nevelkedett árvák visszatértek hozzánk a borjaikkal együtt, s minden ilyen találkozás csodálatos élményt jelent számunkra” – mesélte Brandford.

Elvitte bemutatni újszülött borját

A David Sheldrick Wildlife Trust hosszú évek óta dolgozik a térségben az elefántok, illetve több más vadon élő afrikai állat megmentéséért.

A szervezet munkatárai számos árva és sérült állatot mentettek meg a biztos haláltól.

Munkatársaik a terepen és a levegőből is figyelik a csordákat, hiszen az elefántok folyamatosan veszélyben vannak a rájuk leselkedő orvvadászok miatt.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló