Íme a 10 legokosabb kutyafajta a világon.

A kutyusok az ember legjobb barátai már nagyon régóta. Hihetetlen intelligenciával rendelkeznek, megértik az ember gondolatait is sok esetben. A kutyák nem egészen csak háziállatok, hanem a legtöbb gazdi számára társ az életben, egy hűséges, megbízható barát.

Ha egy gazdi rászánja az idejét és foglalkozik, neveli a kutyáját, akkor kedvence hamarosan rengeteg feladatot végre tud hajtani: leül, fekszik, pacsit ad, visszahozza az eldobott botot, stb. Azonban vannak olyan fajták, amelyeknek jobb, gyorsabb a felfogásuk, emiatt emberi szempontból nézve, okosabbak, intelligensebbek a többinél.

A világon számos helyen hallhattunk már a kutyák hőstetteiről is, ugyanis pár kutyafajta alkalmas arra, hogy mentőkutyaként képezzék ki. Erre a legnagyobb példa a magyar Mancs, aki számos ember életét mentette meg.

A CBS néhány éve egy olyan listát állított össze, amelyben a kutyákat intelligenciájuk és rátermettségük szerint csoportosítja.

10. Ausztrál Pásztorkutya

Íme a 10 legokosabb kutyafajta a világon1

Pásztorkutya lévén elsősorban a nyáj körül lát el őrző feladatokat, de megbízható védelmezője gazdája otthonának is. Tulajdonképpen mindenes munkakutya.

9. Rottweiler

Íme a 10 legokosabb kutyafajta a világon2

A rottweiler nemcsak kiváló szolgálati, mentő, kísérő, rendőrségi, katonai, őrző-védő kutya, de családi, hobbi kutyaként is kitűnő. Ahhoz, hogy a rottweiler engedelmes, megbízható társ legyen, a kutyát megfelelően kell tanítani, nevelni sok szeretettel, játékkal, határozott irányítással.

8. Papillon

Íme a 10 legokosabb kutyafajta a világon3

Okos és aranyos kutya (pillangóra emlékeztet hatalmas füleivel és szőrzetével), boldog, barátságos, kalandos kutya.

7. Labrador Retriever

Íme a 10 legokosabb kutyafajta a világon4

Ideális házi kutya, kedves, engedékeny természetű, alíg várja, hogy szeretgessék, egyáltalán nem agresszív.

Szelídsége mellett intelligenciája és alkalmazkodóképessége is kiemelkedő.

6. Shetlandi juhászkutya

Íme a 10 legokosabb kutyafajta a világon5

Hűséges, szívélyes kutyafaj, jó társa az embernek. Nagyon intelligens, élénk és könnyű kiképezni, a shetlandi juhászkutya egyike a világ legokosabb kutyafajtáinak.

5. Dobermann

Íme a 10 legokosabb kutyafajta a világon6

Nagyon lelkes, energikus, szuper-erős és kitartó kutyafaj. Lojális, toleráns és szeretetteljes a családdal.

Magas szintű kiképzést bír el, mert intelligens. Kiváló őrző-védő kutya, nem igényel erre a célra külön kiképzést.

4. Golden Retriever

Íme a 10 legokosabb kutyafajta a világon7

Kedves, könnyen nevelhető, intelligens kutya, nagy vonzóerővel. Türelmes, szelíd természete miatt könnyen kiképezhető.

3. Német juhászkutya

Íme a 10 legokosabb kutyafajta a világon8

Rendkívül hűséges, nem gondolkoznak, amikor a gazdit meg kell védeniük. Jó tanulási képességeik vannak. Gyakran képzik ki őket rendőr-kutyának is.

2. Uszkár

Íme a 10 legokosabb kutyafajta a világon9

Az uszkárokat valaki vagy imádja, vagy nem – szerethetősége nagyon megosztja az embereket. Büszke, kecses állat, nemes és jó természetű. Rendkívül intelligens, tanítható, nyugodt kutyafajta. Érzékeny az emberi hangra, nem bírja a durva fegyelmet.

1. Border Collie

Íme a 10 legokosabb kutyafajta a világon10

Nagyon intelligens, magas fokon kiképezhető. Ez az egyik legkeményebben dolgozó kutyafaj. A border collie általában a kutya-versenyek győztese, sportos, engedelmes, jó pásztorkutya. És persze kiválóan frizbizhetsz vele!


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló