Mindenki megfordul az utcán a fiú után. Senki sem hiszi el, amit a kutyáknak tanított.

Mindenki megfordul az utcán a fiú után

Augusto Deoliveira a kutyák vezetője igen érdekes és bámulatos trükköt tanított meg a kutyáknak. Ebből a fegyelmezettségből még az emberek is okulhatnának. A férfi Boston utcáin sétál kedvenceivel, akik szorosan mellette mennek. Természetesen póráz nélkül. Elképesztő, milyen szoros kapcsolat alakulhatott kis a német juhászkutyák és gazdájuk között.

Augusto egy brazíliai farmon töltötte gyermekkorát, ahol már akkor is kutyák vették körül. Már kisfiú korában jól értett a kutyák nyelvét és tudta hogyan kell velük bánni. Ma már kedvenceivel él egy lakásban, szinte elválaszthatatlanok lettek – van amikor közösen együtt aludnak, de az biztos hogy az egész napot együtt töltik.

“Ma már el sem tudnám képzelni kutyák nélkül az életemet. Rengeteg időt töltünk együtt és a kapcsolatunk már-már olyan, mintha természetfeletti lenne. Az egész lényege, hogy úgy kell betanítani a kutyákat, hogy azt ők is élvezzék. Eleinte még pórázt használtunk a sétához, de lassacskán lekerült róluk. Ma már fegyelmezetten sétálnak mellettem és nincs rá szükség.” – mondta Augusto.

A német juhászkutyák elképesztő fegyelemmel sétálnak gazdájuk mellett, már úgy tűnik mintha a férfi a gondolataival irányítaná őket. Augusto imádja kutyáit, ami látszik is rajta és sok minden nap valami újat tanul tőlük.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló