El szeretnéd kerülni a szúnyogcsípést

El szeretnéd kerülni a szúnyogcsípést? Akkor használd ezt az egyszerű házi praktikát!

A legszebb nyári estéket is megzavarhatja néhány kellemetlen betolakodó. Egy-két szúnyoggal még könnyedén elbánhatunk, de ha elviselhetetlen invázió közeledik, akkor érdemes bevetni néhány házi praktikát.

Természetesen az évnek ebben az időszakában minden boltban megtalálhatóak a különböző rovarirtó szerek, de mi mégis a környezetbarát megoldást javasoljuk. Az alábbi házi praktikákat használva könnyedén leszámolhatunk a kellemetlen vérszívókkal.

Íme 4 házi megoldás a szúnyogok ellen.

El szeretnéd kerülni a szúnyogcsípést

Almaecet-csapda

Az almaecet magához vonza a szúnyogokat. Nincs más teendőd, mint egy kis almaecetet önteni egy tálba és elhelyezni a hálószoba egyik sarkában. Az almaecet különleges illata el fogja terelni a szúnyogok figyelmét rólad.

A fokhagyma mindig nyerő

Nem csak a vámpírokat űzi el, hanem a szúnyogokat is! A feladatunk nagyon egyszerű: Olyan vacsorát főzzünk, ami tartalmaz fokhagymát, ugyanis a bőrön kipárologva távol tudja tartani a vérszívókat.

El szeretnéd kerülni a szúnyogcsípést

Eukaliptusz, citrom, szegfűszeg

Az illóolajok nagyon kellemes hangulatba tudják varázsolni az embert és még a szúnyogok ellen is megvéd minket. Elsőre furcsán hangozhat, de a szúnyogok nem szeretik ezeket az illatokat. Használj mécseseket, vagy akár füstölőket – jó szolgálatot tehetnek!

Fűszerek az ablakban

A legtöbb fűszer és gyógynövény átható illattal rendelkezik, amit ki nem állhatnak a szúnyogok. A rozmaring, citromfű, menta, babér, levendula, bazsalikom és oregánó mind remek szúnyogriasztó lehet! Ültess egy kis cserépbe ezekből a fűszernövényekből és helyezd őket a konyha ablakába, de még a hálószobádba is tehetsz belőlük.

El szeretnéd kerülni a szúnyogcsípést

Ezeket a praktikákat használva garantáltan megszabadulhatsz a szúnyogoktól. Kérünk oszd meg barátaiddal a cikket, hogy ők is felvehessék a harcot a kellemetlen vérszívókkal szemben.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk