A 120 kilós menhelyi kutya hihetetlen átalakuláson megy keresztül

kövérkutya

Kellie Roman önkéntesként dolgozott a helyi menhelyen, és volt egy listája azokról a kutyákról, akiknek mindennap sétálniuk kell. Elindult, hogy elvigye a következő kutyát, és nem akart hinni a szemének. Ott volt Margo – a legpucókabb pitbull, akit valaha is látott.

Margóra kóborként találtak rá, és 120 kilós tömeggel vitték a menhelyre. Csaknem testsúlyának felét kellene leadnia ahhoz, hogy egészséges legyen. Ez elég nagy kihívás volt, és Roman úgy döntött, hogy ő lesz az, aki segít Margónak szembenézni vele.

Roman ezután hazavitte, hogy ideiglenesen otthont nyújtson, majd kezdődhetett a fogyás.

kövérkutya

Roman csak kicsiket sétált Margóval, a szomszéd házhoz és vissza.  Idővel növelték a távolságot, majd végül sikerült elérni, hogy napi 2 mérföldet is gyalogolnak együtt. Az is kiderült, hogy Margónak pajzsmirigy alulműködése van, amire ma már gyógyszert szed és kapott egy szigorú kalóriatartalmú étrendet is az orvos javaslatára.

kövérkutya

Néhány nap elteltével Margónak egyáltalán nem volt kedve megmozdulni. Nem lehetett könnyű számára a plusz súly cipelése. Roman ezt teljesen megértette, de azt is tudta, hogy minél többet sétál Margo, annál hamarabb érzi magát sokkal jobban. Így hát Roman segített Margónak folytatni – és az általa elért fejlődés hihetetlen volt.

Margo azóta csupa energia, tele van szeretettel és imád játszani. Margo elérte a kívánt cél, sikerült 120 kilóról 63 kilóra lefogynia.

kövérkutya


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló