A beteg kóbor kutya összeesik egy nő verandáján és csak arra vár, hogy valaki segítsen neki

koborbetegkutya

Úgy tűnt, feladta az életet, de csak szüksége volt valakire, aki nem mond le róla.

Egy kóbor kutya a verandára menekült és segítséget kért. Los Angeles utcáin úgy tűnt, hogy egy nagyon beteg kóbor kutya feladta az életet. Nem fogadták szívesen a környéken: az emberek kövekkel hajigálták, hogy elűzzék, tartva az esetleges támadásoktól.

A Valley Village területén található Big Love Animal Rescue csapata azonban nem volt hajlandó hagyni, hogy az állat feladja. Miután újabb hívást kaptak a kutyával kapcsolatban, Lisa Arturo és Lisa Chiarelli önkéntesek elmentek, hogy megpróbálják megtalálni a kutyát.

Már sötét volt, amikor az önkéntesek megkezdték a kutató-mentő akciót. A két fiatal nő néhány órán keresztül kereste a kutyát, sikertelenül.

E hiábavaló próbálkozás után egy helyi lakostól kértek segítséget.

koborbetegkutya

Arturo és Chiarelli megkérték a nőt, engedje meg, hogy egy takarót tegyenek a ház verandájára. A cél (és remény) az volt, hogy a kutya megpróbáljon összegömbölyödni, és a takarót látva legalább egy kicsit a ház bejáratánál maradjon.

Kora reggel az önkéntesek visszatértek, és kellemes meglepetés érte őket, hogy a stratégia teljesen sikeres volt.

A takaróba bugyolálva találták meg az állatot. Úgy tűnik, a kutya jól aludt.

A kutya túlságosan beteg és fáradt volt ahhoz, hogy tovább futhasson. Éjszakai szokásokat alakított ki, szemetesekben keresett ennivalót.  A bundás megadta magát, és hagyta, hogy az állatmentők végezzék a munkát. Nagyon óvatosan vitték a kocsihoz, mert a bőr tele volt forgácsolással, ráncokkal, főleg az arcán.

koborbetegkutya

Nem lehetett megítélni, hány éves a kutya. Azok számára, akik agresszívnek és erőszakosnak hitték, az állat békésnek és nyugodtnak bizonyult. Nagyon szüksége volt valakire, aki gondoskodik róla.

A kutyát mindenféle reakció nélkül végül a Big Love menhelyre vitték, ahol az élelem és a vízzel együtt az első ellátást is megkapta. Ezután állatorvoshoz vitték kivizsgálásra.

A bundás egészségi állapota egyáltalán nem volt jó. Vérszegény volt, testét varasodás borította, arcán faggyúciszta alakult ki, amitől megnagyobbodtak az arc ráncai, és jobban kirajzolódott a “gonosz arca”. Meg kellett szabadulnia a belső és külső parazitáktól is. A menhely munkatársai nagyon jól vigyáztak az idős kutyára – az orvosok megállapították, hogy hét évesnél idősebb. A szőröst megfürdették, levágták a bundáját, és gyógyszert adtak neki, hogy megszabaduljanak a férgektől és leküzdjék a rühöt.

A Big Love ezután úgy döntött, hogy örökbefogadhatóvá teszi a kutyát.

Az első képek megjelenése után azonnal megjelentek a jelentkezők, akik szívesen fogadták volna örökbe a kutyát. A választás Amy O’Donnellre esett. Amynek gyerekei vannak, és más kutyák is éltek nála. A kutya idős kora ellenére gyorsan alkalmazkodott az új rutinhoz. Embertestvéreivel éppúgy játszik, mint a négylábúakkal, mintha mindig ott lakott volna.

koborbetegkutya

Az új családtagról Amy csak annyit mondott: “Tökéletes, nagyon szerencsések vagyunk vele.” Egy idős és beteg kóbor kutyának, akit a környék lakói erőszakosnak tartottak, csak arra volt szüksége, hogy valaki vigyázzon rá.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló