A gólyapapa rendkívüli gesztussal kedveskedik a tojásokon fészkelő gólyamamának – videó

gólyagesztus

Az elmúlt néhány évben egy Addi nevű gólya és párja, Antonella fészkeltek egy kémény tetején a németországi Henneckenrode-ban. Ez idő alatt a párnak sok fiókája született, amelyek mindegyike sikeresen elrepült.

Addi és Antonella szeretetének sok munkát igényelt– de a gyerekeik iránti odaadással egymás iránti elkötelezettség is jár.

gólyagesztus

Silke Feser, a Nette-Störche e.V. gólyarajongója az évek során figyelte Addit és Antonellát a fészkükre irányított kamerán keresztül. Ott látta, hogy a házaspár együttműködve minden új nemzedéket a világra hoz, Addi pedig Antonellát gondozza, amint ő a tojásaik tetején pihen.

Nemrég azonban Feser kamerája rögzített valamit, ami teljesen új volt számára.

Egy hűvös reggelen, sötét felhőkkel a feje fölött, Addit látták visszatérni a fészekbe Antonellának szánt meglepő ajándékkal – egy rögtönzött takaróval, amellyel betakarhatta párját. Addi gyakran hoz neki szokatlan fészkelőanyagot, de soha nem takarta be vele az anyagólyát.

Úgy tűnt, Addi gondoskodott arról, hogy párja jól érezze magát, miközben anyaként végezte feladatait. Bármi is legyen a helyzet, Feser úgy véli, Addi cselekedetei a szeretet gesztusa volt Antonella felé – ez csak egy a sok közül, amelyek ilyen sikeres párossá tették őket.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló