A macska nem hajlandó elhagyni az őt felnevelő haldokló nagymama ágyát

hűségescica

Az emberek és a háziállatok közötti kapcsolat nagyon különleges tud lenni. Ha pedig a gazdi megbetegszik, az állatok átérzik a gazdi fájdalmát. Nekünk, embereknek is nagyon nehéz a szeretteink elvesztése és ez az állatvilágban is így van.

Történetünk főszereplője, egy macska, akit Troopernak hívnak egész életében feltétel nélkül szeretett egy nőt – a most 96 éves Sarah Whaleyt.

Még 2014-ben Alexis Hackney és családja felforgatta az egész házat, miután nyávogást hallottak az alagsorban. A cica a falban volt, a család pedig egy kalapács segítségével kiszabadította onnan. Ekkor a kis Trooper még csak két hetes lehetett, még a szeme is alig volt nyitva.

hűségescica

Trooper anyukáját sehol sem találták, ezért elvitték a cicát a tallahassee-i otthonukba, ahol szoros kapcsolatot alakított ki Sarah-val, a nagymamával, aki velük élt.

“A nagymamám 18 évig élt velünk” – mondta Hackney. “A nagymamám cumisüvegből etette, ott ült, beszélgetett vele és elmondta neki, milyen aranyos és édes.”

Trooper az idő nagy részében Whaley ágyán aludt és állandóan ajándékokat hozott neki, amit a ház körül talált. Bár mindenki láthatta, hogy Trooper mennyire szereti Whaleyt, Whaley pedig Troopert, a család addig nem értette meg valódi kapcsolatukat, amíg Whaley nagymama nagyon megbetegedett, Trᴏᴏper pedig végig mellette maradt.

Néha Whaley pánikrohamot kapott és Trooper az oldalára sietett, hogy megvigasztalja.

hűségescica

Amikor a nagymamám elkezdett eljutni arra a pontra, hogy már nem tudott kommunikálni, úgy gondolom, hogy Trooper ottléte határozottan megnyugtató volt számára.”

“Trooper mindig mellette volt, ha pedig véletlenül megütötte, vagy túlságosan megszorította, Trᴏᴏper soha nem karmolt vissza. Csak leugrott, megvárta, míg a nagymamám megnyugszik és rögtön visszaugrott hozzá az ágyba. Úgy tűnt, semmi nem tudja elriasztani őt a nagyitól.” 

Amikor Whaley elhunyt, Trooper vigasztalhatatlan volt. Nem evett, csak mászkált a házban és folyton sírt. Trooper azóta már jobban van, de nagyon hiányzik neki a nagymama.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló