A nők egy kis fészekre bukkannak, benne a legapróbb árva fiókákkal

Sabine Hoppener és lakótársa, Deborah Ross Los Angelesből nagy örömmel fedezték fel, hogy a hátsó udvarukban lévő fát választotta ki egy kolibri, ahol fészket épített, hogy lerakja tojásait.

Hoppner és Ross napokig feszülten és lelkesen figyelték a kismadár minden mozdulatát, aki eközben jött-ment a fán lévő fészkéhez, amíg el nem jött a nagy nap – végre kikelt két fiókája.

Nem sokkal ezután azonban szomorú dolog történt.

Alig néhány nappal a kolibrifiókák születése után heves vihar söpört végig a környéken. És bár a kolibri anya mindent megtett, hogy ellenálljon az esőnek és az erős szélnek, végül magára hagyta fészkét és fiókáit.

fiókák

A madarak törékeny életét féltve Hoppner és Ross úgy döntött, hogy megpróbál segíteni. Elmentek Terry Masearhez, egy kolibrimentésre szakosodott emberhez, hogy megtudják, mit is kell pontosan tenniük.

Terry megtanította őket, hogyan vigyék be óvatosan a fészket a házba, hogyan tartsák melegen a fiókákat, etessék és gondozzák.

Ezután ketten egy kis teljesítményű hajszárítót használtak a kolibribébi felmelegítésére. Egész éjszaka cukros vizes oldattal etették őket egy vattakorongon, hogy visszanyerjék erejüket.

fiókák

Másnap reggel a fiókák már jól voltak, és készen álltak arra, hogy megkezdjék felépülésük és rehabilitációjuk következő szakaszát a mentőmenhely szakértői felügyelete mellett. Így Sabine és Deborah elváltak a két kis árvától, akiket megmentettek, és nagyon örültek, hogy segíthettek.

fiókák

 


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló