A parkőr kilométereken keresztül cipeli a kiszáradt kutyát, hogy megmentse az életét

hős

Nem minden hős visel köpenyt – néhányan túrabakancsot hordanak, és az amerikai nemzeti parkokban dolgoznak.

Nemrég a Delaware Water Gap Nemzeti Üdülőterület hegyvidéki dombjain megemelkedett a hőmérséklet, amikor Lexie Daniel és barátai tanúi voltak egy hősies tettnek, amellyel megmentették egy kutya életét.

Lexie és túratársai egy férfival találkoztak, akinek kutyája súlyosan kiszáradt, teste pedig túlhevült. Hiába adtak neki vizet, attól tartottak, hogy az nem lesz elég a kutya életben maradásához, miután látták, hogy a kutya már így is mennyire szenved.

hős

“Bár a gazdi hozott magával egy hatalmas kancsó vizet, mégis úgy tűnt, hogy nem elég.” – mondta Lexie.

Mivel túl fáradt volt ahhoz, hogy maga cipelje a kutyát, gazdi azonnal segítségül hívott egy parkőrt, és jelentette a Mount Tammany-hegyen lévő tartózkodási helyüket. Kris Salapek felügyelő parkőr pedig hamarosan megtalálta őket az ösvényen.

hős

Kris ekkor a vállára emelte a hatalmas kutyát, és elkezdte lefelé cipelni a hegyről. “Hosszú volt a táv – néhány mérföld egy hihetetlenül sziklás ösvényen” – mondja Lexie.

Amikor elértek a patakhoz, Kris a vízbe fektette, miközben a férfi letérdelt mellé, és vizet öntött rá, majd a parkőr ismét a vállára vette és meg sem állt vele az út végéig. Végül a gazdi azonnal az autójával állatorvoshoz vitte, később pedig elmondta, hogy a kutya már teljesen jól van, köszönhetően Kris hősies cselekedetének.

hős


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló