Egy szeméttelepen élő kóbor kutya könyörögni kezd az embereknek, hogy vigyék magukkal

könyörgés

Valahányszor a törökországi szeméttelepre érkezők leparkoltak autójukkal, egy Herkules nevű kóbor kutya szaladt eléjük. Felugrott az autó ablakára, és minden emberbe belekapaszkodott, remélve, hogy valaki megmenti őt.

Sajnos nem Herkules volt az egyetlen kóbor kutya a szeméttelepen. Több mint 800 másik kutya is élt ott – és mindegyikük élete hihetetlenül nehéz volt. Bár rengeteg kidobott étel volt, ennyi kutyára azonban ez még így is kevés volt.

könyörgés

Négy évvel ezelőtt azonban minden sokkal jobb lett. Egy 23 éves török nő, Gocke Erdogan tudomást szerzett a rengeteg kutyáról, ezért úgy döntött segít rajtuk. Etetni kezdte őket, a sérülteket és betegeket állatorvoshoz vitte, sokakat pedig elszállásolt. Később egy egyesület önkéntesei is csatlakozni kezdtek a nőhöz. Körülbelül 50 kutyát sikerült kihozni a szeméttelepről és örökbe adni. Emellett segítenek az orvosi számlákkal és az etetéssel is.

könyörgés

Mivel Hercules nem volt sem kölyök, sem idős, és elég egészségesnek tűnt, nem választották ki azonnal örökbefogadásra. Az önkéntesek azonban így is gondoskodtak arról, hogy ételt, vizet és állatorvosi ellátást kapjon, amíg meg nem tudják menteni.

Herkules azonban elhatározta, hogy ki fog jutni onnan. Valahányszor az állatmentők odamentek, mindig odaszaladt az autójukhoz, majd lelkesen kísérte őket a körútjukon.

könyörgés

Végül egy nő tudomást szerzett Herkulesről és eldöntötte, hogy magához veszi. Májusban Herkules az Egyesült Államokba került, és a nő 2 hektáros birtokára költözött. Az örökbefogadó már számtalan kutyát fogadott örökbe, köztük Dudast is, aki ezelőtt Herkulessel élt együtt a szeméttelepen, így nagy volt az öröm, amikor újra találkoztak.

könyörgés


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló