A rémült menhelyi csivavák teljesen átalakulnak, amikor először lépnek rá a fűre

csivavák

Amikor a True &  Faithful állatmenhelyet értesítették 12 idős csivaváról, akik segítségre szorultak, tudták, hogy hatalmas feladat vár rájuk. Mindegyik kutyus ugyanarról a szaporítótelepről származik, így esélyük sem volt arra, hogy megtapasztalják, milyen egy családdal élni; így minden élmény teljesen új volt számukra.

Amikor megérkeztek a menhelyre, mindegyik kutya nagyon félt, nem tudták, hogy mi történik. Egymáshoz bújtak, amikor elindultak a menhelyre. Amikor az önkéntesek a karjaikba vették őket, érezhető volt, hogy sosem tapasztaltak még ilyet. Teljesen lefagytak a félelemtől, remegtek, kényelmetlenül érezték magukat.

csivavák

A menhelyi dolgozók letették az ijedt kiskutyákat az udvaron. A kiskutyáknak fogalmuk sem volt, mit kezdjenek magukkal – egészen addig, amíg a mancsaik először meg nem érintették a füvet.

Először teljesen lefagytak, összebújtak, és nem mozdultak. Fél óra telt el, amíg a sziklákról a fűre léptek és amikor ezt megtették, minden megváltozott. Egyszerre kezdtek el önfeledten szaladni a füvön, minden centimétert felfedezve. Farkukat csóválva ugráltak, jól érezték magukat.

Itt tudod megnézni a róluk készült videót: https://cdn.jwplayer.com/previews/rIPdlDsU

Azok az izgatott kiskutyák lettek belőlük, akiknek soha nem volt alkalmuk lenni, és megmentőik szíve elolvadt, ahogy nézték, ahogy végre mindannyian szabadok. Miután a kutyák mind elfáradtak, mindannyian fürdetést, fültisztítást és körömvágást kaptak, ami összesen körülbelül három órát vett igénybe. Néhány kisebb orvosi kezelést is kaptak, hogy enyhítsék a bőrirritációt.

csivavák

Végül a saját területükön helyezték el őket, ahol sok ágy, takaró és még TV is volt, hogy biztonságban és kényelmesen érezzék magukat. Még mindig féltek, mert minden annyira új volt, de mindenki elmondhatta, hogy már jobban kipihente magát, mint valaha életében.

Mindannyian örökbefogadhatóak lesznek, ha meggyógyultak és készen állnak, addig pedig továbbra is szaladgálnak a fűben, és élvezik a szabadság érzését.

csivavák


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló